Община Русе ще направи нов опит за намиране на стопанин на някогашната Зала на смеха в Младежкия парк, която не работи вече над 30 години. За 24 януари е насрочен публичен търг за сградата с площ 99 кв.м за отдаването й под наем за срок от 10 години. Началната тръжна месечна наемна цена е 562 лв. без ДДС, стъпката на наддаване - 50 лв., а депозитът за участие - 1124 лв.
В Залата на смеха в годините на социализма имаше криви огледала и въртящ се кръг, да се задържиш върху който костваше доста усилия и опитите за това изглеждаха смешни. След толкова време подобни забавления едва ли ще са привлекателни, но по-съвременни атракции за децата изобщо не липсват.
Преди около две години сред русенци бе проведена анкета за това кои атракции от близкото минало биха искали да се възстановят. В нея на първо място беше класирана именно Залата на смеха и през септември 2022 г. Общинският съвет реши тя да се предложи за отдаване под наем. 
На второ място в анкетата бе класирана сладкарницата на Телевизионната кула, на трето - Плаващият басейн на кея, на четвърто и пето място -  Виенското колело и Гондолите в Младежкия парк. Отделно бе направена и петиция, с която русенци искаха да се възстанови залата с кривите огледала. Повечето неща от този списък се оказаха невъзможни за изпълнение. Сладкарница на Телевизионната кула няма как да има, тъй като не може да отговори на съвременните противопожарни изисквания. Плаващият басейн също отпадна като възможност, въпреки че бе включен в условията за концесия на пристанище „Пристис“. Регионалната здравна инспекция обаче стопира проекта, тъй като качеството на водата от реката не отговаря на изискванията на действащите нормативни документи.