Русенската дирекция „Автомобилна администрация“ е на първо място в страната по доброволно платени глоби по констатирани нарушения за тази година. В реално време по сметката на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ са платени 1 526 900 лв. както от българи, така и от чужденци. Това стана ясно вчера, когато директорът на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ инж. Венцислав Шахънов и началникът на сектор „Контрол и правоприлагане“-Русе към Националното ТОЛ управление инж. Димитър Вълков бяха отличени с грамоти от областния управител на Русе Данаил Ковачев. И двете структури отговарят за областите Русе, Разград, Силистра и Търговище.
Шахънов, който ръководи държавната структура от 2018 година, бе награден за отлични резултати в изпълнението на държавната политика в сферата на транспорта, успешното сътрудничество за подобряване на пътната безопасност в региона и доказаните лидерски качества в разрешаването на кризисни ситуации. Това е поредното му отличие за високи професионални постижения.
Димитър Вълков получи грамота за отлична професионална работа и високи постижения, ползотворна съвместна дейност и проявена способност за справяне с извънредни ситуации. До началото на този месец служителите на ръководения от него сектор „Контрол и правоприлагане“-Русе към националното ТОЛ управление са проверили над 76 000 превозни средства, като близо 30 000 са чуждестранните. Санкционираните чуждестранни граждани са 13 397, а платените санкции както българи, така и чужденци, са 2 280 090 лева. Само през декември са събрани над 148 000 лева. Това са компенсаторни такси, които се плащат от шофьори без винетки или маршрутни карти. За първите единадесет месеца на годината са продадени електронни винетки и маршрутни карти на стойност над 2 милиона евро и отделно за повече от 539 000 лева. Тези продажби се извършват само на граничните контролно-пропускателните пунктове.