7000 деца от 6 до 10 години ще бъдат обучени да разпознават симптомите на инсулта в рамките на здравно-образователна програма „Бързи герои 112“, която в следващите 6 месеца ще обхване всички начални училища и детски градини в област Русе. Чрез децата тези жизнено важни знания и умения се очаква да стигнат до 42 000 възрастни, което ще положи основите на една по-добра здравна култура и ще спаси повече човешки животи от тежките последици на инсулта. Това стана ясно на среща вчера, в която участваха 120 директори на училища и детски градини от цялата област. 
За осъществяването й усилия обединяват фондация „Сърце до сърце за България“, Регионалното управление на образованието, УМБАЛ „Медика Русе“, Община Русе и Областната администрация. Инициатор за реализацията на програмата в цялата област, което досега не е правено в страната, е директорът на РУО Росица Георгиева. А началникът на неврологията в университетска болница „Медика Русе“ д-р Росица Георгиева се включва с целия си екип и ръководство на болницата към мисията да бъдат информирани хората как да действат в случай на инсулт.
Здравно-образователната програма „Бързи герои 112“ стартира в България през април 2021 г. Досега по нея са обучени над 11 000 деца и техните семейства. В община Русе тя беше реализирана през учебната 2022 - 2023 г., като в нея се включиха 14 учебни заведения и бяха обучени 1862 деца. За първи път програмата за превенция и лечение на инсулт ще се изпълнява едновременно в цяла област и това е област Русе, гордеят се организаторите.