„Русе в миниатюра“ - главните забележителности на Малката Виена ще бъдат събрани на едно място в специален макет, който ще показва най-важното и най-интересното в града. Това е замисълът, който тази вечер ще бъде обявен като новата кауза на дамите от Лайънс клуб „Сексагинта Приста“ на техния традиционен благотворителен коледен бал.
Макетът ще представя Доходното здание, Паметника на свободата на Арнолдо Цоки, крепостта Сексагинта Приста, Историческия музей, Музея на транспорта и още ред знакови за Русе места. За новата идея, която ще акцентира върху поводите за гордост на русенци и ще помага на туристите да се ориентират в опознаването на града, разказа президентката на Лайънс клуб „Сексагинта Приста“ Даниела Владова.
Събирането на средства за изработването на макета и фундамента, върху който ще бъде поставен, ще започне още на коледния бал. По време на тържеството ще се организира разпродажба на възхитителни сурвачки, които дамите изработват дни преди благотворителната си коледна сбирка, а също на вкусни изкушения от кулинарна изложба. Пак тогава ще бъдат обявени и резултатите от акцията „Купи и дари“, при която в колички в няколко русенски магазина в края на ноември се събират продукти и вещи от първа необходимост за хора в нужда. 
В последните няколко месеца дамите са организирали и няколко други полезни инициативи.
В Деня на белия бастун трите лайънс клуба - „Сексагинта Приста“, „Русе“ и младежкият „Север“ са дарили общо 800 лева на русенската структура на Съюза на незрящите, с които хората с проблеми в зрението ще си купят специални говорящи апарати.
Друга инициатива на „лъвиците“ е запознала младежи от Дойче шуле и гимназия „Христо Ботев“ с превенцията на диабета, като детската ендокриноложка д-р Мариана Москова след лекцията е показала диабетичните писалки и е мерила кръвната захар на учениците.