Техническият директор на ФК „Дунав“ Светлин Симеонов намекна в прав текст, че някои футболисти трябва да помислят защо носят екипа на русенския отбор. Тази нишка бе ключова в коментара му за загубения домакински мач срещу „Янтра“ /Габрово/ с 0:3.
„Твърдя, че нашият клуб създава изключителен комфорт като битови условия, за добра работа и развитие на играчите. Да, не разполагаме с щедри финанси, но се опитваме и с това, което имаме, да бъдем коректни и внимателни към всички. Затова и не мога да си обясня това напрежение в домакинските мачове с буквално невероятните грешки в защита. В двубоите като гости ни се получава, защото играем по-спокойно, но у дома сме длъжници“, каза Симеонов за „Утро“.
Той добави, че младите момчета трябва да вземат пример от по-опитните футболисти.
„Няма да цитирам имена, но не може опитните хора да се раздават на 110 процента, а младежите да я карат без хъс и себераздаване. Ще кажа така - „Дунав“ не е приют и че който възприема клуба като среда за живуркане, е сбъркал адреса и греши сериозно. Не може навън да се представяме добре, а вкъщи да ни наритват разни преодолими отбори като „Янтра“. Феновете ни заслужават повече“, отбеляза техническият директор.
Той подчерта, че твърдо стои зад старши треньора Мартин Ковачев и помощника му Диян Димов.
„Двамата работят прекрасно. Не го казвам и защото сме приятели. Тези хора са се посветили на „Дунав“ в 24 часа от денонощието и дават всичко от себе си. Наясно съм с философията им за футбола като тактика, стратегия и визия и ги подкрепям напълно. Те са последните, които имат вина за лошите мачове у дома, защото съм пряк свидетел какви указания дават в съблекалнята“, категоричен бе Симеонов.
Засегнат бе и въпросът с неравностойната и къса скамейка.
„Ясно е, че ни трябват хора в средата на терена и по фланговете, но ние не сме клуб, който може да задели трансферна сума за покупката на футболисти със статут на звезди. Надявам се, че до дни ще може да картотекираме най-сетне един добър полузащитник. Що се отнася до човек в атаката, ще го търсим до последния момент“, завърши Симеонов.