Статуетка на богинята на победата Нике с пожелания да продължи да бъде победител получи акад. Христо Белоев, който на вчерашния празник Голяма Богородица навърши 65 години. Подаръкът и пожеланието бяха поднесени от кмета на Русе Пенчо Милков, който подчерта колко много акад. Белоев е направил за развитието и издигането на авторитета на Русенския университет. Здраве, сили и дръзновение, с които да продължава да надгражда постигнатото през годините, пожела областният управител Данаил Кирилов на рожденика, на когото златно кюлче с лика на Света Богородица и шарж от художника Оги Балканджиев.
На тържеството в Канев център акад. Белоев беше уважен от бивши и настоящи областни управители, кметове, ръководители на институции и учебни заведения, политици, преподаватели, общественици, журналисти, партньори, много приятели и колеги, които извиха дълга опашка, за да го поздравят с празника. Рожденикът получи и поздравителни адреси от президента Румен Радев, премиера акад. Николай Денков и от още много държавни институции и учебни заведения.
Специални гости със свои изпълнения бяха певиците от трио „Сопрано“, които заедно с акад. Белоев и гостите вдигнаха наздравица за домакина и му пожелаха да е здрав, щастлив и успешен. Ректорът благодари на всички, които са го уважили, и сподели, че е щастлив с толкова много приятели. Най-емоционалната част бе поздравът изненада от малката му внучка, която му поднесе специално направена от нея торта.