Членове на СДС, ГЕРБ, КОД, НДСВ, Гергьовден, ССД и други формации са участвали в инициираната от общинските съветници от групата на Местна коалиция СДС работна среща за обсъждане на управленска програма и кандидат за кмет на Русе, съобщи общинският председател на СДС Станимир Станчев.
„Всички бяха категорични, че в момента градът е в изключително лошо състояние. Целта е да се спре сегашното разрушително управление на общината. На път сме втори път да се провалим на местните избори, ако се явим с няколко десни кандидати“, каза Станчев. 
Всички участници в срещата са подкрепили идеята, че е необходимо център-дясното да се обедини, да се направи общ проект и обща визия. Трябва да се изготви единна управленска програма и да се намери силен кандидат, който може да изпълни тази програма.
На предните избори имахме няколко кандидатури вдясно и поради това подарихме мандата на Пенчо Милков, коментираха още участниците в срещата. 
Решено е да се проведат поредица от подобни срещи. 
„Не трябва да повтаряме стари грешки. Оставаме отворени към всички с изключение на „управляващата коалиция“ на местно ниво в община Русе“, заяви Станимир Станчев, визирайки БСП и ВМРО.