Отборът на „Дунав“ загуби у дома с 0:2 първата си предсезонна контрола срещу „Добруджа“. Това начало не бива да е повод за драма, защото старши треньорът на русенския тим Мартин Ковачев не можеше да разчита на Илия Миланов, Мирослав Будинов, Кристиян Господинов, Димитър Тодоров, Денислав Минчев. Той заложи в стартовия състав на няколко юноши, дошлият на проби от „Левски-Раковски“ Владимир Иванов също започна като титуляр. 
От другата страна беше почти напълно нов като селекция отбор на гостите с куп футболисти, играли в елитни темове - Георги Аргилашки, Стелиян Николов, Славчо Шоколаров, Емануил Манев, Преслав Йорданов, Димитър Пиргов, Янчо Андреев, Милен Гамаков и Петко Цанков. 
„Добруджа“ надигра „Дунав“, но и двата гола бяха реализирани след груби грешки на защитата. Манев пресече заблуден пас през първото полувреме и остана сам срещу вратаря Дамян Дамянов, а след почивката Лъчезар Йорданов проби през центъра на отбраната и търкулна топката в долния ляв ъгъл.
Активът на „Дунав“ през първите 45 минути бе повече от скромен - удар с глава, който изпрати топката далеч от целта. „Сините“ бяха по-равностойни през втората част и при 0:1 можеха да изравнят след прострелно центриране на Джан Хасан. После капитанът Йордан Димитров стреля от ждроб, но топката бе блокирана, пак той затрудни вратаря Христо Ковачев с хубаво изпълнение на пряк свободен удар.
По-интересно беше да се види представянето на новите хора. Дошлият от „Етър“ Олег Димитров не впечатли с нещо кой знае какво в средата на терена, но първият мач никога не е показател за качествата, възможностите и вписването на нов футболест в състава. Симеон Вешев се постара доста като десен халф-бек, но също не блесна. Личи си, че е на „ти“ с топката, веднъж даде и прекрасен 50-метров пас към фланга.
„Пробният“ Владимир стартира като част от атаката, но се загуби тотално. След 70 минути игра изглеждаше толкова изтощен, че нямаше сили да се върне до центъра на терена. Съмнително е, че щабът ще му даде нов шанс, но кой знае. 
Отново подчертаваме - това е първи мач, а някои от футболистите са на две-три тренировки. Затова всякакви заключения с какво могат да бъдат полезни, ще са най-малко прибързани.
Впрочем, „Дунав“ загуби миналата година по това време контрола с „Добруджа“ /0:1/, но направи нелош сезон със силен финален спринт, докато добричлии се бореха до последно за оцеляване във Втора лига. Ясно е, че покрай гръмката селекция дотук с много щедро финансиране добричкият клуб ще опита промоция в елита.  
„Дунав“: Дамян Дамянов, Симеон Вешев, Стоян Предев, Георги Вълчев, Джан Хасан, Радослав Великов, Олег Димитров, Никола Колев, Георги Петков, дошлият на проби Владимир Иванов и Йордан Димитров /Даниел Николов, Калин Георгиев, Стефан Стефанов, Анджело Димитров, Диян Кр. Димов, Теодор Костов/.