Сигнал до окръжния прокурор, в който сезира за несъответствия със закона в общинската Наредба за устройство и работа на органите за приватизация и следприватизационен контрол, е изпратил общинският съветник от СДС Деян Недков. Според него тя не е съобразена с измененията в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, приети през януари 2014 г. И това е довело до необосновано високи хонорари за членовете на тази комисия, довели до щети за общинския бюджет в размер на 467 438,80 лева.
Както „Утро“ писа, Деян Недков бе внесъл официално в Общинския съвет предложение за корекция в нормативния акт. В момента за всяко свое участие в заседание те получават по една минимална заплата (780 лева), докато съветниците във всички останали комисии вземат по 18% от МРЗ или 140,40 лева. Аргументът му беше, че текстът е приет през далечната 2004 г., когато размерът на минималната работна заплата за страната е бил 120 лева и е стартирала масовата приватизацията, вече не съответства на актуалния размер на минималната работна заплата и на броя приватизационни сделки през последните години. Тъй като работата, задълженията и натовареността на комисията не се различават от тези на постоянните комисии към ОбС-Русе, той предлагаше възнаграждението за участие в КПСК да се приравни към възнаграждението за участие в постоянна комисия към ОбС-Русе. И въпреки че никой от съветниците не се изказа против, със само 19 гласа „за“, 2 „против“ и 26 „въздържал се“ предложението не бе прието.
В сигнала си до прокуратурата Недков посочва, че възнагражденията за членовете на тази комисия са определени на основание член от закона, който е променен и вече не съществува. Затова той моли да бъде упражнен надзор за законността на подзаконовия нормативен акт, какъвто представлява общинската наредба, като прокуратурата вземе отношение относно причинената щета и начина за нейното възстановяване.