Германската хай-тек компания АТN, за стъпването на която в Русе бе съобщено през ноември миналата година, вече набира персонал за завода си. Той ще се намира в новоизградения логистичен център „Артемида Логистикс Парк“ в местността Вехтите лозя край Мартен. На този етап се търсят електро- и машинни инженери, PLC програмисти и програмисти на роботи, мехатроници и монтажници на компоненти.         

ATN е семейно управлявана фирма с многостранна дейност - от производство на механични и електро части до софтуерни разработки и програмиране. Предвижда се производството тук да започне с малък брой тясно специализирани служители, които след обучение ще могат да изберат в кой от клоновете на компанията да работят.
Компанията е основана през 1999 г. и стартира своята дейност като семейно ориентиран бизнес. Сред клиентите й са гиганти в автомобилостроенето като „Мерцедес“, БМВ, „Порше“ и „Фолксваген“, както и доставчици от медицинската техника, възобновяемата енергия и строителната индустрия. АТN има повече от 500 служители в САЩ, Бразилия, Китай, Испания и Южна Африка.
Решението за инвестицята в Русе е взето след поредица опознавателни визити с представители на Германо-българската индустриално-търговска камара и работна среща между зам.-кмета Златомира Стефанова и мениджъра Марк Хьолцел.