Да се увеличи приходната и разходната част на общинския бюджет за тази година с 845 196 лева, предлага за утвърждаване от общинските съветници кметът Пенчо Милков. Увеличението е почти изцяло за сметка на получени от централния бюджет целеви субсидии за капиталови разходи, които възлизат на 842 600 лв.
Заедно с промените в приходно-разходната част на бюджета се предлагат корекции в инвестиционната програма за същата сума. В нея е включен проект за благоустрояване на прилежащите пространства около жилищни блокове „Червен“, „Тинтява“, „Астра“, „Русенски Лом“, „Пощенец“, „Машпроект“, „Хоризонт“, „Железничар“, „Елена“ в кв. „Дружба 2“ на стойност 645 103 лева. 
429 хил. лева допълнително се отпускат за изграждане на нова детска градина в централната градска част на Русе на ул. „Дондуков Корсаков“ 3. Със 186 877 лева до 556 077 лв. набъбва стойността на проекта за благоустрояване на бл. Енергетик 1 и бл. Енергетик 2 и изграждане на паркинг. 
В същото време от инвестиционната програма отпадат някои проекти. Например предвидените 333 хил. лева за изграждане на безопасни тротоари със съоръжения за колоездене 3-ти етап по бул. „Гоце Делчев“ в участъка от бул. „Васил Левски“ до ул. „Христо Ясенов се прехвърлят към други обекти.