Футболистите на „Дунав“ ще пътуват днес за Ловеч, а утре ще излязат на стадиона в Града на люляците за първия си мач от новото първенство на Втора лига. Двубоят ще започне в 20 часа. 
Двата тима вече се срещнаха в предсезонна контрола. Русенският отбор записа на терена в Трявна победа с 3:0, а головете бяха реализирани от Мартин Костадинов, Кристиан Тасков и Йордан Димитров.
„По програма след пристигането в Ловеч ще проведем тренировка от 19 часа. Групата от 18 футболисти вече е ясна. Здравословното състояние на Мартин Костадинов се подобрява, но няма да рискуваме с неговото включване. Мирослав Будинов се готви много сериозно и вече понаваксва изоставането с подготовката. Спокойно мога да кажа, че е истински професионалист. Освен това помага и със съвети на по-младите момчета“, каза за „Утро“ старши треньорът Мартин Цирков.
Той добави, че като всяко начало ще е хубаво, ако отборът тръгне с положителен резултат.
Отборът на „Литекс“ е енигма през последните години. След като Гриша Ганчев се премести в ЦСКА, на ловчанлии бе отредена ролята на тим, в който да се обиграват младите футболисти на „армейците“. В Ловеч бяха пратени няколко момчета, между които завърналите се през това лято на „Армията“ Марк Емилио Папазов и игралият кратко за „Дунав“ Митко Митков.
Пловдивчанинът Андрей Андреев, работил по-рано за ЦСКА 1948, бе назначен през юни за старши треньор. Той пое поста от поелия към дубъла на ЦСКА /София/ Живко Желев.
„Литекс“ завърши 13-и с 45 точки при голова разлика 41:42 последното първенство на Втора лига, а в един момент се бе озовал дори в зоната на изпадащите отбори.