3000 лева дава Община Русе в подкрепа на поредната инициатива на Теодор Цветков, който през август ще плува нонстоп 72 часа в езерото в лесопарк Липник. Подкрепата беше гласувана единодушно от общинските съветници вчера.
Близо 200 км ще преплува в езерото Теодор, чиято цел този път е да покаже безграничната воля на човека и възможностите на неговото тяло във водата. Освен това поредното предизвикателство на младия плувец, който миналата година преплува 181 км за 5 дни в ултра маратона „Самара Лука“ и спечели второ място, ще популяризира Русе и езерото, където след три години ще се проведе Световното първенство за драконови лодки.
Общо необходимите финансови средства са 8000 лева, като в тях са включени подготовката в оставащото до събитието време, хранителните добавки, уред за възстановяване и други. Теодор споделя, че в днешно време е изключително трудно да се намерят спонсори и хора, подкрепящи безвъзмездно идеята в Русе за първи път да бъде преплувано толкова голямо разстояние за толкова дълъг период от време без прекъсване.