13 общински жилища от резервния фонд ще преминат в списъка на общински жилища за отдаване под наем за нуждаещи се, реши Общинският съвет вчера. Предложението бе направено от съветника от Патриотите-ВМРО Траян Тотев и бе прието от администрацията. Причината е, че от години граждани подават сигнали, че наемателите на общинските едноетажни жилища на бул. „България“ 111 системно са тероризират обитателите на блоковете „Тича“, „Силистра“ и „Марица“ в „Здравец“ с шумни празненства, често с изнесена гръмка озвучителна система или оркестър с жива музика. В много от случаите дори алеята пред тях е била затваряна за движение от празнуващите наематели.
Зам.-кметът Златомира Стефанова коментира, че действително има много оплаквания и уточни, че след прехвърляне на жилищата към общия фонд, до изтичане на договорите с наемателите те ще трябва да бъдат настанени в други жилища.
На сесията бе гласувано и прехвърляне на още няколко общински жилища, само че от фонда за граждани с установени жилищни нужди към резервния фонд и ведомствения фонд. Предложението е направено от директора на ОП „Управление на общински имоти“ Иван Гецов, тъй като са зачестили молби на граждани с остри социални или здравословни проблеми за настаняване в резервни общински жилища, а свободни такива липсват.