Ветовски измамник, който заедно с двама свои съгражданин измами трима русенски пенсионери д обаждания от Чехия и им взеха последните спестени пари, поиска да излезе от ареста. Вместо това Окръжният съд потвърди наложеното на Панайот П. постоянно задържане.
Многократно осъжданият 31-годишен Панайот, който приключил неравната борба с образованието след трети клас, се специализирал в образа на полицай. Любимият му образ бил „инспектор Тодоров“ и като такъв успял да излъже много възрастни хора, че трябва да помогнат на полицията да залови телефонни измамници, като им дадат всичките си пари и злато, за да бъдат заловени с веществени доказателства за престъпленията си. За убедителната си игра по телефона вече има няколко условни и ефективни присъди. 
В началото на ноември миналата година „инспекторът“ и приятелите му 33-годишните Атанас /също с богато криминално минало/ и Радослав наели квартира в северния чешки град Либерец. От 18 ноември тримата „въртачи“ започнали да звънят на възрастни хора в Русе в търсене на жертви. Водещ в разиграването на театрите бил „полицаят“ Панайот, който успял да накара трима старци да се простят с 55 000 лева. Парите жертвите на измамите предавали на помагачи от България, които отивали на адресите им по поръчение на Атанас и Радослав. На 10 февруари криминалисти от МВР и техни колеги от Чехия атакуваха квартирата на тримата ветовчани в Леберец, но успяха да заловят на място само двамата измамници, Радослав успя да се укрие и още се издирва чрез Интерпол.