Среща на г-жа Станислава Якимова, Дистриктен представител на Ротаракт „България“, с членовете на Ротаракт клуб „Русе“ се проведе в Русе във вторник. 
РАК е младежка програма на световната хуманитарна организация „Ротари“. В РАК членуват младежи на възраст 18-30 г. Първият Ротаракт клуб е създаден в САЩ през 1968 год. Сега в света има около 11 000 Ротаракт клуба. Първият РАК в България е основан през 1995 г. В момента Ротаракт „България“ включва 30 клуба в 19 града, а ротаракторите са около 350. В РАК „Русе“ сега участват 11 младежи. 
Домакините презентираха своите най-нови проекти. Г-жа Якимова представи своята визия за развитието на РАК у нас през 2022/23 г. След това думата беше дадена за изказвания. Русенските ротарактори получиха ценни съвети и препоръки за работата си от г-жа Якимова.
Ето и два от осъществените проекти на РАК „Русе“ през пролетта на 2022 г. За великденските празници ротаракторите са купили и са дарили 300 козунака на бедни семейства и на украински бежанци. Сумата за козунаците е била събрана чрез традиционния за клуба фондонабирателен проект „Куизотворително“. Реализиран е бил и проектът „Бира за смет“ - в резултат са били събрани над 30 чувала със смет.
На 15 юли, петък, от 20 часа в Дом „Канети“ ротаракторите ще организират интересно благотворително събитие Open Stage - Отворена сцена за всякакъв вид изкуство. Това ще бъде събитие с конкурсен характер, в което победителите ще бъдат определени от публиката, а със събраните средства ще бъде осигурено оборудване за Детското отделение на УМБАЛ „Канев“.
И така, днес Русе отново има активно действащ Ротаракт клуб.

Иво БРАТАНОВ