29-годишният Божидар Стефанов нападна бургазлия след спор за паркомясто, съобщиха от полицията, цитирани от flagman.bg. Екшънът се разиграл в събота около 21 часа вечерта на една от централните улици в Бургас – „Средна гора”.Според пострадалия - 62-годишен бургазлия, бабаитът, когото до този момент не познавал, го пребил след кратка разправия къде да паркира немския си автомобил. Случката се е разиграла вечерта, когато „Синята зона” в града вече не работи. Паркирането в района през уикенда е доста трудно заради близостта на Морската градина и многото заведения в нея.

Това е поредният спор за паркиране в Бургас, който завършва със саморазправа. В края на януари двама младежи смляха от бой 47-годишен мъж пред блок 84 в комплекс „Славейков” в Бургас. Единственото прегрешение на мъжа било, че им направил забележка за неправилно паркиране.

В средата на февруари 21-годишният Стоян Донков преби куриер на „Спиди” и потроши служебната му кола отново след скандал за паркиране. Бруталните сцени са станали в 12 часа на обяд в центъра на града. В последствие бабaитът се призна за виновен, сключи споразумение с прокуратурата и се размина само с пробация след жестокия побой.