Около година преди Apple да представи своя умен часовник Apple Watch, изпълнителният директор на компанията Тим Кук заяви, че "китката е интересно място за умни устройства". До тогава компанията не беше коментирала усилените слухове, че подготвя умен часовник.

Сега този сценарии изглежда се повтаря, но в доста по-голям мащаб от малък часовник. От началото на годината усилено се спекулира, че Apple разработва електрически автомобил. Досега компанията запазваше упорито мълчание, докато тази седмица нейният вицепрезидент Джеф Уилямс не взе участие в конференцията Code.

"Автомобилът е най-доброто определение за мобилно устройство, нали? Ние разглеждаме всички категории. Със сигурност ще продължим да ги разглеждаме и да преценяваме дали в някоя от тях може да направим нещо голямо", коментира Уилямс.

Това веднага провокира въпроси дали той няма предвид слуховете за електрически автомобил. Вместо това Уилямс обяви, че става дума за платформата Car Play, която позволява по-дълбока интеграция на iPhone с автомобилните системи.

Все пак изглежда, че подобен начин на изразяване е своеобразното "опипване на почвата" и Apple често коментира чрез бегли препратки за своите планове. Наскоро основателят на Tesla Motors Елън Мъск обяви, че би приветствал навлизането на Apple в автомобилния сегмент, защото това ще увеличи броя на специалисти в сферата.