Цялото СОУ „К.Преславски“ в Бургас е потресено заради изчезналата без следа абитуриентка от 12 Б клас Рауда Кханса. Зрелостничката има брат и сестра в същото училище. Братът Немар е в 9-и клас, а сестрата Даяна е в 10-и клас. „Няма проституция, няма наркотици, Рауда е страхотна като човек, просто е нелепо, трябва да я открием, в училище се познаваме и с тримата Кханса – те са свестни и са точни приятели. Особено Даяна, която е най-отговорна и дисциплинирана от тримата“, заявиха техните ученици.Немар и Даяна знаели причината, заради която Рауда е напуснала дома им в жк „Славейков“. Те обаче не искали да говорят с останалите за семейната драма, съобщава "Флагман".

По непотвърдена информация в къщи възникнал скандал между по-голямата сестра Рауда и родителите й – във връзка с предстоящия абитуриентски бал. Това станало на 14 май късно вечерта.

Рауда преди това била на купон със съучениците си в крайморския ресторант „Воденицата“.

Празникът бил плануван отдавна, бил целият випуск. В разгара на танците обаче майка й казала да се прибира.

По принцип момичето било възпитано в крайно пуританство, баща й не позволявал да я докосва момче. Той работел като дюнерджия и с полученото издържал съпругата и трите си деца.

Според слухове в училището, Рауда казвала на родителите си през последните месеци, че работи вечерно време в кафене, за да си осигури пари за абитуриентските тоалети. В същото време обаче си хванала приятел, за когото очевидно родителите са разбрали неочаквано и не са го възприемали. В тази връзка бил и разговорът на майката с нея.

Рауда настоявала, че вече е с навършени 18 години и може да прави каквото си ще. Като характер била точна, но бързо се палела, избухвала за дреболии поради силно развито чувство за справедливост, което било трудно разбираемо понякога дори за връзките й.