Предизвикалият голям скандал с уцелването на руския вратар Игор Акинфеев със запалена сигнална ракета черногорски фен се извини за станалото, като се кълне, че всичко е станало случайно.Съотборникът на национала Георги Миланов в ЦСКА (Москва) бе ударен в тила още в 1-ата мин на европейската квалификация в Подгорица и получи леко обгаряне и мозъчно сътресение.
“Когато мачът започна, някой запали ракетата и я метна, а тя падна до левия ми крак. За да не изгори мен или някой друг, се наведох и я метнах към полето. Докато летеше, видях, че руският вратар тръгва напред към центъра, а ракетата го уцели по врата и рамото. Аз самият бях в шок от случилото се. Ако имах възможност, веднага щях да сляза на терена и да окажа първа помощ. Съжалявам за това, което се случи. Моля за прошка раненото момче, отбора му, както и този на Черна гора и цялата си родина”, изповяда се Лука Лазаревич.
Той се е предал сам в полицията в Подгорица. Тя веднага е завела углавно дело срещу него за извършено престъпление от насилствен характер на спортно мероприятие.
Пред руските медии черногорският треньор на “Локо” (Москва) Миодраг Божович обясни, че Лазаревич и неговият баща са от фенската фракция на “Будучност”, чиито членове се наричат “варвари” и винаги гледат да привличат вниманието.
В същото време от ЦСКА обявиха, че Акинфеев продължава да чувства дискомфорт, а утре му предстои преглед. Вратарят е понесъл сравнително добре обратния полет към родината. В клуба му вярват, че Акинфеев ще може да пази през този уикенд в голямото дерби срещу “Зенит”.
През втората част на европейската квалификация Черна гора - Русия с предмет бе ударен и Дмитрий Комбаров от гостите и мачът бе прекратен.