Борис Деспотов – мъжът, който нападна и наби лекар в болница "Света Анна", заяви пред Нова ТВ, че не съжалява за постъпката си.
Младият мъж твърди, че се е защитавал.

"Това беше реакция на неговото посегателство. Той ме хвана за врата", заяви Борис Деспотов.
Той и приятелят му Хосе Мансо отишли с потвърждение, че са дарили кръв, за да прелеят на техен близък. Те се поинтересували за състоянието на пациента, но не получили информация. Тогава влезли в реанимацията.

Когато доктор Димитър Николаков ги избутвал от отделението, Борис Деспотов твърди, че е бил хванат за гушата и бутан от лекаря.
"Обясних му кой съм, дадох му името на пациента", заяви Хосе Анса, зет на пациента.
След кратка разправия, Депсотов твърди, че е бил хванат за гушата от лекаря.

"Казах му да ме пусне, че ще го ударя. А той продължи да ме държи. Предупредих го отново", заяви Борис Дестопов. След което, по думите му, започнал боят. 
Докторът заяви, че иска случаят да приключи по най-бързия начин.

"Не обвинявам двете момчета. Това е проблем на мен като лекар, на вас като журналисти, че те не знаят какво означава ред и дисциплина. Те не знаят какво означава два червени знака "Стоп". Те ги преминават и излагат живота и здравето на пациентите на риск", заяви д-р Димитър Николаков.
"В длъжностната ми характеристика пише, че не мога да допускам инфекция в отделението", обясни още докторът.

Той заяви, че не търси вина в младежа, който го е ударил. Бил реагирал по начин, по който да запази здравето на пациентите. Той не приема обвиненията, че е предизвикал реакцията на момчетата.

Деспотов вече е с повдигнато обвинение. Заплашват го от 1 до 5 години наказание, ако бъде признат за виновен.