От създаването си до днешни дни куклата „Барби” винаги е пораждала полемика от въпроси за това как трябва да изглежда перфектната жена и има ли я изобщо.
Но каква щеше да бъде Барби, ако имаше целулит, акне или пък стрии?

Отговорът на този въпрос ни дават разработени от графичния дизайнер Николай Лам стикери, с които можем да превърнем плашещо идеалната кукла в нормално копие на човешко същество, пише сп. "Тайм".

Лепенки, които предизвикват пъпчици по челото, бенка на скулата, стрии по коремчето и целулит по задната част на бедрата, представят Барби като една най-нормална 19-годишна тийнейнджърка.

Създадените от него стикери дори съвсем отговарят на действителността, защото са измислени не случайно – Лам е избрал именно тези белези на базата на проучване какво най-много притеснява дамите във външния им вид.

Освен това има вече и кукла, която е малко променена – с кестенява коса и нормални пропорции, отново отговарящи на реалната статистика как изглеждат всъщност повечето жени.

„Всичко започна като проект през юли 2013 г. Родителите и техните деца ми пращаха имейли с молба да си купят „нормалната Барби”. С тази играчка исках да покажа, че реалността също е хубаво нещо. Може да не е перфектна, но само нея имаме. И това е страхотно!”, казва Лам.