Тя е единствената русенка, която е пренесла страстта си към фитнеса на професионалното поле и показва релеф и стегнати мускули на състезания в категорията „Бикини фитнес“. Тя е вицешампион от републиканското първенство, класирана е на седмо място на балканското и е поставена в топ 20 сред стотици участнички от различни краища на планетата в световната надпревара. Всички тези постижения Даниела Тодорова трупа за около шест месеца. А причината магнетичната Дани да превърне хобито си в професия е шампионът в културизъм и носител на многобройни национални и международни титли Велислав Серафимов.
Мускули за три месеца
След подмятания и закачки във фитнеса Дани печели първо място на квалификацията за балканско и европейско първенство. Вильо помагал на Дани в тренирането и правилното изпълняване на упражненията. Не след дълго забелязал, че красавицата гради добра мускулатура и й подметнал, че ще я вземе с него на състезания. Така той, без да иска, пророкува бъдещата й кариера. След шегите и закачките дошъл моментът, в който Дани започнала да се готви упорито за надпреварата в най-новата категория „Бикини фитнес“. Само след три месеца тренировки под наставленията на треньора Мартин Русанов тя успява да влезе във форма и да постигне мускулатура, която останалите състезателки градят години наред. Това не остава незабелязано от съдиите и първото участие на Дани на професионалната сцена е наградено с отличен. „Голяма изненада беше за мен първото място. През цялото време си имах свои фаворитки и сама за себе си подреждах класирането“, разказва с усмивка Даниела. Големият й успех през април тази пролет я връща назад във времето, когато години наред се е изявявала на един друг вид подиум - модния.
26 спечелени титли за красота
На 16 години красивата ученичка от Руската гимназия за първи път усеща тежестта на короната на „Мис Русе“. Дани се явява на конкурса не по собствена воля, а по инициатива на сестра си и без родителите й изобщо да подозират. „Голям срам изпитах. Спомням си как след конкурса се прибрах вкъщи с чантичка, натъпкана с короната, лентата и наградите, които спечелих като победителка“, връща се назад атлетичната русенка. Обратно на надигащите се притеснения у крехката девойка, родителите й се зарадвали от титлата и размахването на пръст й се разминало. Нещо повече - семейството станало екип и пътувало с нея по различни конкурси за красота в цялата страна. Придружавали я, за да й вдъхнат кураж и подкрепа. От друга страна, я пазели да не попадне в грешна компания и запознанства със съмнителни хора. Красавицата спазвала простичко правило - отива, печели конкурса и си тръгва. А допълнителната й застраховка се криела в това никога да не остава за коктейла след него. Пък и за Дани сцената и тогава била поле за състезание и вид спортна надпревара и винаги са й били чужди стремежите на красивите момичета да търсят светлината на прожекторите и блясъка на шоубизнеса. След като вече е натрупала солиден опит в конкурсите за красота и е завършила бизнес колеж, на 18 години Даниела открива своя модна агенция. Така обявяваната четири пъти за най-красива русенка започва да организира конкурсите „Мис Русе“. Паралелно продължава и висшето си образование в Свищовската академия. Рокади в сферата на модата обаче слагат край на агенцията й и Дани преоткрива дизайнера у себе си.
Аз ще бъда с чудна рокля, ших си я сама...
Още от дете Дани има навика да клъцва по малко от дрехите на майка си, за да облича куклите си в красиви тоалети. Страстта от детството се превръща в професия на красавицата и в продължение на повече от 10 години тя твори облекла. Назначена е за управител на шивашка фирма, а малко след това Даниела започва да шие и собствена дизайнерка серия. „Винаги съм ненавиждала еднообразието и съм търсела по-екстравагантни модели“, разказа Дани. Затова свидетелстват префасонираните елегантни рокли на майка й, които с малко фантазия и игра с ножицата и иглата се превръщат в съвременни модели. Полека-лека Дани започва сама да шие повечето си рокли и събира очите на своите приятелки. „Първо не вярваха, че аз си правя моделите, но след като се увериха, без да искам, ги привлякох като свои клиенти“, разказва атлетичната русенка. Макар да не е дипломиран дизайнер, Дани не разчита само на нюха, който носи в себе си, а решава да се образова. Обикаля сама софийския пазар „Славейков“, където намира стари учебници, от които се учи на шев и кройка. Разчупени и оригинални модели Дани твори и в шивашката фирма, която управлява, докато един ден не я покосява тежка пневмония. Лекарите й забраняват да стъпва в шивашки цех и момичето е принудено да напусне бранша.
В чужда кожа със 17 килограма повече
Спортната зала винаги е била добра приятелка на красивата русенка. Още от тригодишна Дани тренира спортна гимнастика и печели куп медали и отличия. За кратко момичето учи дори в Спортното училище и се занимава с акробатика. Откакто фитнесът навлиза у нас, Дани е редовен клиент на залите, като тренира за собствено удоволствие. Винаги е предпочитала зеленчуците, плодовете и чистите меса пред популярния „джънк фууд“. И никога не е страдала от излишни килограми, докато не забременява. „Освен че качих 17 килограма, ми беше много тежко, защото непрекъснато ми беше лошо и се бях обездвижила“, разказва Даниела. Появата на сина Пресиян донася в живота на Дани не само голяма радост, но и променено тяло. Чувството, че е в чужда кожа, не я напуска, докато малкият не тръгва на детска градина и красивата мама отново има време да се грижи за външния си вид. А след това и да трупа титли благодарение на стегнатото си и релефно тяло. „Тренировките и състезанията събудиха у мен желанието да помогна на повече хора да повярват, че могат да изглеждат добре, стига да искат. Аз например дори на 16 години не съм имала толкова добра фигура като сега“, разказва атлетичната дама. Затова Дани се дипломира като инструктор и консултант по хранене и предлага своите услуги на хората, които искат да се погрижат за себе си. Под зоркото око и наставления на Дани тренират не само млади момичета, но и жени над 50-годишна възраст. „Интересът към здравословния начин на живот се увеличава“, обобщава магнетичната дама, като има предвид хората, които се свързват чрез Фейсбук страницата й с желание да променят хранителните и двигателните си навици. Голяма нейна гордост е жена, която е била отчаяна от фигурата си след раждането, а седмици след като спазва предложения й режим, вече е свалила 10 сантиметра от талията си.
Биляна Йотовска я кани в „Сикрет гардън шоу“
За „Сикрет гардън шоу“, както и за една от неговите създателки Биляна Йотовска в последните месеци се говори все по-често. При това неслучайно, тъй като и танцовите представления на групата, и бившата моделка печелят успех след успех. Балетът от красавици със завидни тела е един от най-популярните не само у нас, но и в цял свят. А покана да танцува в него има и самата Дани. Засега русенката се е включвала само в едно тяхно представление и още помни тежестта на атрактивните ръчно направени костюми, които са запазена марка на шоуто. Йотовска, която отскоро също се изявява в състезанията по фитнес, е поканила Дани да участва в програмите на „Сикрет гардън“ в най-актуалния лондонски клуб „Дистрикт“, където световноизвестни актьори и изпълнители разпускат.