Футболистите на „Дунав“ измъкнаха ценна точка като гости на „Монтана“. С ремито от 0:0 русенският отбор остана обаче на 11-о място и продължава да е в зоната на изпадащите тимове.
Монтанци, които не крият претенциите си за завръщане в елита, започнаха мача с обичайния домакински натиск, но добре подредената русенска защита не им даде почти никаква шансове. Освен това отборът на „Монтана“ разчиташе на дълги пасове към снажния Мирослав Антонов и схематичната му игра бе разгадана бързо от избраниците на старши треньора Самир Мъстънов.
„Дунав“ заложи на по-офанзивни действия след направените на почивката смени. Русенци се държаха все така прибрано в защита, но пробваха няколко интересни контраатаки. При една от тях Ивайло Раденцов излезе на съвсем чиста позиция пред вратаря на „Монтана“. Подобно положение по-късно се откри и пред младия Йордан Димитров, който остави добро впечатление и в предишния си мач срещу „Спартак“ /Вн/.
Последните 20 минути бяха театър на хасковския съдия Павлин Тютюнджан. Реферът тръгна да помага на домакините и при всяко единоборство свиреше в тяхна полза. Така той нашари на бърза ръка с жълти картони шестима играчи на „Дунав“. Може би арбитърът се стресна малко, защо монтанци искаха дузпа през първото полувреме.
„Дунав“ ще закрие сезона с домакински мач на 9 ноември срещу „Ботев“ /Враца/. Ако „сините“ постигнат победа, ще се изравнят по точки с този съперник и няма да зимуват в компанията на изпадащите отбори.
„Дунав“: Иван Георгиев, Цирков, Милчев, Стоян Георгив, Григоров, Мамаду, Джелилов /Стоев-60/, Димов, Димитров, Александров /Раденцов-46/, Марудов /Любо Иванов-46/.