Възпитаници на четири училища в Пернишка област се включиха в областния кръг на състезанието „Млад огнеборец“, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Надпреварата се състоя днес на стадион "Металург" в пернишкия квартал Изток. 
Отборите участваха в две дисциплини - "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 метрова щафета с препятствия". Младите огнеборци показаха отлични знания и умения за работа в екип при гасене на пожар.
На областно ниво победител стана отборът на XIII Основно училище (ОУ) "Св. св. Кирил и Методий" Перник, следван от тимовете на Средно училище „Васил Левски“ Брезник и ОУ "Христо Смирненски" Радомир. 
Призьорите бяха наградени с купи, медали, грамоти и предметни награди. 
Областното състезание бе организирано от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в партньорство с Регионалното управление на образованието в Перник.  
Отборът, класирал се на първо място, ще участва на републиканското първенство, което ще се проведе в курортен комплекс „Албена“ в периода 30 май - 3 юни 2024 година. 
През миналата година отборът на XIII ОУ "Св. св. Кирил и Методий" Перник с педагогически ръководител.Мартин Мандалски се класира на 15-ото място в 22-рото републиканско първенство на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец".