От днес в сайта на Столичната община гражданите могат да открият актуална информация, свързана с предстоящите избори за Европейски парламент и Народно събрание, които ще се проведат на 9 юни 2024 година. 
Информацията е представена чрез основни въпроси, които могат да възникнат преди и в самия ден на изборите, както и кратки, разяснителни отговори. 
Част от въпросите са:● Къде и кога ще бъдат отворени избирателните секции за ЕП и НС на 9 юни 2024 година?● Кой и с какви документи може да гласува?● Къде и кога се публикуват избирателните списъци? ● Какво трябва да направите, за да гласувате по настоящ адрес?● Какво да направите, ако откриете, че сте включени в забранителния списък?● Важна информация за правото на гласуване с подвижна избирателна кутия?
Всички въпроси може да намерите тук. 
От Общината посочват на сайта си, че в серия от публикации ще предоставят информация относно всички детайли, свързани с гласуването на 9 юни 2024 г. Целта е да се осигури лесен достъп до необходимата информация за успешно и безпроблемно гласуване.