Денят на ученическото самоуправление беше отбелязан днес в Кюстендил. Гости на кмета на общината Огнян Атанасов и на председателя на Общинския съвет Димитър Велинов бяха възпитаници на Основно училище "Проф. Марин Дринов".
Единадесетсетгодишната Моника Илиева седна в стола на кмета и каза, че се чувства комфортно в него. Тя каза, че иска да стане лекар, а кметът ѝ пожела успех като припомни, че Общината дава стипендии на млади хора, които учат за лекари, но ще се върнат в Кюстендил, за да упражняват тук професията си.
Учениците предадоха на кмета доклад с техни предложения за поддържане, развитие и благоустройство на градската среда в Община Кюстендил, изготвен след проведено допитване сред възпитаниците на учебното заведение.
Кметът каза, че заедно с екипа му ще анализират предложенията на учениците и ще реализират добрите идеи. Той отправи покана към децата да се включат в Младежкия консултативен съвет към Община Кюстендил.
Учениците имаха възможността да се запознаят и с работата на Общинския съвет, главния архитект, правния отдел, счетоводството и експертите в сферата на туризма, спорта и младежките дейности.