Ивайло Ангелов Иванов е обявен за народен представител в 49-ото Народно събрание от листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в Тринадесети изборен район – Пазарджишки. Това се посочва в решение на Централната избирателна комисия (ЦИК).
В решението се уточнява, че с писмо от 8 май м.г. Росица Кирова, председател на Народното събрание, уведомява ЦИК, че народният представител Петя Ставрева Ставрева, избрана от листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в Тринадесети изборен район – Пазарджишки в 49-ото Народно събрание, е починала. По изложеното и във връзка с чл. 72, ал. 1, т. 4 от Конституцията на Република България ЦИК следва да обяви за народен представител следващия в листата кандидат.
След кратко боледуване ни напусна председателят на политическа партия "Обединени земеделци" Петя Ставрева, народен представител в 49-ото Народно събрание от 13-и Многомандатен избирателен район, град Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на формацията на 6 май.