Общо 31 партии и коалиции, както и един нeзависим кандидат, са се регистрирали за участие в изборите за членове на Европейския парламент от България, показва справка на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК). Изборите ще се произведат на 9 юни 2024 г. България ще излъчи 17 депутати в Европейския парламент, сочи справка на специализирания сайт на парламента. 
Партиите и коалициите са подредени по реда на жребия, изтеглен от ЦИК: 
1. Водач на листата на партия „Има такъв народ“ е Ивайло Вълчев. Той е роден на 9 януари 1972 г. в Бургас, сочи информация на сайта на формацията. Вълчев завършва Френската гимназия в града, а след като идва в София, учи Българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Вълчев се занимава с телевизия от почти 30 години - основно като сценарист, но също така като водещ и продуцент. Депутат е от групата на ИТН в 49-ия парламент, както и в 45-о и 46-о НС.
2. Водач на листата на партия „Глас народен“ е Светослав Витков е роден през 1971 г. в София, посочиха от партията. Завършил е Софийската математическа гимназия и специалност „Икономика“ в УНСС. Витков е автор на текстове, музика и аранжименти, собственик е на продуцентска и издателска компания. 
3. Водач на листата на коалиция „Синя България“ е Цвета Кирилова. Тя е родена на 9 септември 1978 г., сочи справка на пресцентъра на коалицията. Основател е на НПО „Сдружение Азбукари“. Член е на Съюза на българските журналисти. Автор е на анализи и публикации. Магистър е в специалност „Национална сигурност и отбрана“ от Военна Академия „Георги Стойков Раковски“, София. Има магистърска степен „Управление на Масовите комуникации” от Нов български университет. 
4. Водач на листата на коалиция „Ние гражданите“ е Пламен Пасков. 
5. Кузман Илиев е регистриран като независим кандидат за член на Европейския парламент, издигнат от Инициативен комитет. Илиев е икономически и политически анализатор, председател на гражданско обединение “България може”, според информация на Фейсбук страницата на организацията.
6. Водач на листата на партия „Български гласъ“ е Георги Попов. Той е български политик, юрист, художник, поет, основател и лидер партията, съобщиха от политическата сила. Бил е депутат в два парламента.
7. Водач на листата на коалиция „Коалиция на розата“ е Александър Томов. Той е роден през 1954 г. в София, се посочва на страницата на партия „Българска социалдемокрация – Евролевица“. През 1974 г. започва висшето си образование в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Учи и в Санктпетербургския университет „М. Ломоносов. През 1985 г. е сред основателите на катедра Политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. През 1984 г. му е присъдена научната степен доктор по икономика, а през 1988 г. е избран за доцент. През юни 1990 г. е избран за депутат във Великото народно събрание. През 1990 г. влиза в ръководството на БСП, а през декември става зам.-председател на Министерски съвет в коалиционното правителство на Димитър Попов. През май 1993 г. обявява началото на движение „Гражданско обединение за републиката“, което през 1997 г. прераства в партия „Българска евролевица“. През 1995 г. е назначен за директор на института „Изток-Запад“ в Ню Йорк. В периода декември 2006 г. – март 2009 г. е председател на надзорния съвет на ЦСКА. 
8. Водач на листата на коалиция „Център“ е Васил Божков. Той е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Завършва Националната природоматематическа гимназия в София. Има магистърски степени по математика и икономика от Софийския университет "Св. Климент Охридски", УНСС и Университета в Буенос Айрес. Основен акционер е в игрални компании в страната. Изгражда колекция от антични артефакти. През 2004 г. основава фондация “Тракия” за популяризиране и опазване на световното културно-историческо наследство. Създава частния музей „Васил Божков”. През 1999 г. става собственик на ПФК „ЦСКА“. През 2019 г. придобива ПФК „Левски“ и инвестира близо 25 млн. лева в клуба, като погасява натрупаните дългове. Чрез компанията си Нове АД Холдинг организира спортните награди „Спортист на годината на България“.
9. Водач на листата на коалиция е „Солидарна България“ е Ваня Григорова. Тя е бивш синдикалист, посочват от коалицията. Била е икономически съветник на президента на КТ „Подкрепа“. На местните избори през 2023 г. е кандидат за кмет на София от Местна коалиция „БСП за България“ (БСП и Коалиция „Левицата“), като на втория тур се изправя срещу кандидата на „Продължаваме промяната - Демократична България“ и „Спаси София“ Васил Терзиев, който печели с малка преднина. В момента Григорова е общински съветник от групата на Местна коалиция „БСП за България“ в София, според сайта на Столичния общински съвет. 
10. Водач на листата на партия „Единение“ е Яни Андреев. Ръководи малка семейна ферма, съобщиха от партията. Любовта към селото и бащината заръка да не напуска родната къща го връщат преди десет години от чужбина. Негова мечта е все повече млади хора да се захващат със земеделие и животновъдство. Вярва в огромния потенциал на селското стопанство и че това е пътят към хранителен суверенитет. Участник е в телевизионното предаване "Фермата". 
11. Водач на листата на партия „Българско национално обединение“ е Димитър Бунов. 
12. Водач на листата на партия „Възраждане“ е Станислав Стоянов. Той е роден на 5 април 1981 г. във Варна, сочи справка в интернет страницата на Народното събрание. По професия е бизнес анализатор. Владее английски, френски и испански език. Народен представител в 49-ото и 48-ото Народно събрание. 
13. Водач на листата на партия „Морал, единство, чест“ е Радостин Василев. Той е роден на 1 януари 1985 г. в Плевен. Завършил е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски", сочи справка на отдел "Справочна" на БТА. Юрист с експертиза в областта на гражданското право и правната регулация на спорта. Депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание от партия "Има такъв народ" (ИТН). Избран за депутат и в 47-ото Народно събрание, но на 13 юни 2022 г. напуска ИТН и се присъединява към „Продължаваме промяната“. Избран e за депутат и в 48-ото и 49-ото Народно събрание от „Продължаваме промяната – Демократична България“. Напуска коалицията през май 2023 г. 
14. Водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е Никола Минчев. Той е роден на 13 септември 1987 г. Завършил е Немската гимназия в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, се посочва в интернет страницата на партия „Продължаваме промяната“. Член е на Изпълнителния съвет на партията. Говори английски и немски език. Минчев е адвокат по професия. Работил е в адвокатска кантора “Джингов, Гугински, Кючюков и Величков”. Най-голямата му страст е процесуалното представителство. Бил е народен представител и председател на 47-ото Народно събрание, заместник-председател на 48-ото и 49-ото НС. Семеен, с две деца. 
15. Водач на листата на партия „Народна партия „Истината и само истината“ е Венцислав Ангелов.
16. Водач на листата на партия „Български възход“ е Даниела Везиева е. Тя е бивш министър на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев и настоящ член на Стратегическия институт за национални политики и идеи, сочи информация на сайта на формацията. Тя притежава дългогодишен опит в сферата на публичните финанси и администрацията. Работила е по проекти, свързани с децентрализацията и въвеждане на нови модели на управление. От 2007 г. до 2014 г. е представлявала България в Бюджетния комитет на Европейски училища. От ноември 2014 г. до февруари 2017 г. е заместник-министър на икономиката. След това е била съветник в кабинета на председателя на Комисия за финансов надзор. По време на служебния кабинет през 2021 г. е била съветник към министъра на икономиката, след което е назначена за министър на икономиката. Тя е доктор по икономика от НВУ "Васил Левски" – Велико Търново. Преди това е завършила образователна степен магистър по финанси и кредит в Стопанска академия "Д. А. Ценов" - Свищов, с допълнителна квалификация "Контрол в публичния сектор".
17. Водач на листата на коалиция „Граждански блок“ е Иван Гешев. Повече от 30 години той е професионален опит в правоохранителните органи на страната – МВР, следствието и прокуратурата, се посочва на интернет страницата на коалицията. Минава през всички нива на структурите им, като се издига до ръководител на Специализираната наказателна прокуратура, заместник-главен прокурор, а в периода 2019 - 2023 г. заема и най-високия пост – главен прокурор на Република България. Завършил е Висшия институт на МВР със специалност право. Баща на три дъщери.
18. Водач на листата на партия „Общество за нова България“ е Димитър Тошев.
19. Водач на листата на коалиция „Левицата!“ е Валери Жаблянов. Той е роден на 24 октомври 1965 г. в София. Бил е депутат в няколко парламента и заместник-председател на 44-ото Народно събрание от парламентарната група на „БСП за България“, според информация на сайта на парламента. 
20. Водач на листата на партия „Партия на зелените“ е Тодор Ангелов. Той е роден на 29 ноември в Стара Загора, посочват от партията. Завършва езиковата гимназия там и влиза с държавна стипендия специалност „Стопанско управление“ във Виена и международни икономически отношения в УНСС. Гради цялата си кариера в частния бизнес. Ръководил е едни частни енергийни дружества в България. Има собствена фирма в енергетиката. До момента не е участвал в политиката. Счита, че след като се е доказал в личен и бизнес план, е настъпил момента да помогне за подобряването на бъдещето в България. Иска да промени статуквото в енергетиката и политиката. Владее седем езика и хобитата му включват шахмат и бокс. Обича животните и има домашен любимец.
21. Водач на листата на партия „Ние идваме“ е Николай Хаджигенов. Той е роден на 30 юни 1971 г. в София, се посочва в информация от партията. Владее английски, италиански и руски език. Баща на три деца. Завършил е право в Нов български университет и повече от 20 години работи като съдебен адвокат в областта на наказателното право и по правата на интелектуалната собственост. Хаджигенов е граждански активист и правозащитник. Избран е за народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание.
22. Водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС е Росен Желязков. Той е роден на 5 април 1968 г. в София. Завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, след което работи последователно като юрисконсулт, старши юрисконсулт, секретар и кметски наместник в район „Средец“ на Столична община, показва справка на отдел „Справочна“ на БТА. През 1998 - 1999 г. е заместник-кмет по направление „Законност и контрол“ на район „Лозенец“ в София. През ноември 2003 г. е назначен за секретар на Столичната община. На 5 декември 2014 г. е назначен за съветник на премиера Бойко Борисов по въпросите на административната реформа и по въвеждането на електронно управление. От 28 септември 2016 г. до 15 януари 2018 г. Желязков е председател на Държавната агенция "Електронно управление“. След това е назначен за председател на Комисията за регулиране на съобщенията. На 20 септември 2018 г. е избран за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Бил депутат в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание. На 19 април 2023 г. е избран за председател на парламента. Отстранен е предсрочно от поста на 25 април 2024 г.
23. Водач на листата на партия „Български национален съюз „Нова демокрация“ е Боян Расате. 
24. Водач на листата на коалиция „БСП за България“ е Кристиан Вигенин. Той е роден на 12 юни 1975 г., икономист и специалист по международни отношения, се посочва в биографична справка на сайта на Народното събрание. Бил е евродепутат, народен представител и министър на външните работи в кабинета „Орешарски“. Заместник-председател е на 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание. Владее английски, френски, немски и руски език.
25. Водач на листата на партия „Величие“ е Николай Марков. 
26. Водач на листата на партия „ВМРО-Българско национално движение“ е Ангел Джамбазки. Той е роден на 21 март 1979 г. в София. Политик. Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, сочи справка на фейсбук страницата му. Член е на Европейския парламент от 2014 г., председател на делегацията на ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент. От 2007 г. до 2014 г. е общински съветник в Столичния общински съвет.
27. Водач на листата на партия „Пряка демокрация“ е Петър Клисаров. Той е роден  на 21 април 1972 г. в Благоевград, посочва справка в сайта на партията. През 1991 г. завършва ТМП „Георги Димитров“, Бобов дол със специалност „Разработка и добив на полезни изкопаеми. 
28. Водач на листата на „Движение за права и свободи“ е Джевдет Чакъров. Той е роден на 8 август 1960 г. в Асеновград, сочи справка на отдел „Справочна“ на БТА. През 1986 г. завършва медицина в Медицинския университет в Пловдив, както и специалност "Обща хирургия" в същия университет. До 1988 г. работи като хирург в болницата в Лъки. През 2015 г. придобива научна степен "доктор по медицина". Член е на ДПС от създаването на партията и е член на Централното оперативно бюро от 1996 г. до момента. На 13 май 2005 г. Джевдет Чакъров е избран за вицепрезидент и член на Изпълнителното бюро на Либералния интернационал. Той е първият български представител в ръководните органи на Либералния интернационал, който е избран едновременно и за вицепрезидент, и за член на Изпълнителното бюро на Интернационала. На тези постове Джевдет Чакъров е избиран девет мандата последователно без прекъсване и ги заема до ноември 2018 г. През 2001 г. е избран за първи път за депутат от ДПС в 39-ото Народно събрание (2001-2005). Депутат е в 40-ото Народно събрание до 16 август 2005 г., когато става министър на околната среда и водите в кабинета на Коалиция за България и ДПС до 27 юли 2009 г. Избран е за депутат от ДПС в 41-вото Народно събрание. Последователно е депутат от ДПС от 42-ото Народно събрание до 49-ото НС. 
29. Водач на листата на партия „Зелено Движение“ е Борислав Сандов. Той е роден през 1982 г. в Мадан, сочи информация на сайта на партията. Активист е в природозащитните каузи от студентските си години в Геолого-географския факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“, където основава Университетски клуб за екология и устойчиво развитие UNECO. Съучредител е на "Зелено движение“ през 2008 г. (тогава ПП „Зелените“). На няколко пъти е съпредседател на партията, понастоящем е член на Изпълнителния ѝ съвет. Сандов е бил и народен представител в 45-о и 46-о Народно събрание от парламентарната група на „Демократична България“. Заемал е поста вицепремиер по климатичните политики и министър на околната среда и водите в правителството на Кирил Петков. Женен, с едно дете.  
30. Водач на листата на партия „За Велика България“ е Валери Григоров.  
31. Водач на листата на партия „Български съюз да директна демокрация“ е Даниел Божилов. 
 
Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.