Общо 127 кандидати за народни представители ще се борят за четирите депутатски мандата от 18-и Многомандатен избирателен район - Разград на предстоящите парламентарни избори на 9 юни. Те са представители на 20 партии и 11 коалиции, съобщи за БТА говорителят на Районната избирателна комисия в Разград Юмгюл Ахмедова.
По думите ѝ на един кандидат е отказана регистрация поради наличие на несъответствие, като е указано на политическата сила, че може не по-късно от 9 май (30 дни преди изборния ден) да предложи за регистриране друг кандидат. Пет на брой са пълните листи с по осем кандидати – Движение за права и свободи, ГЕРБ-СДС, „БСП за България“, „ВМРО – Българско национално движение“ и „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Най-младият кандидат за народен представител от Разградска област е 21-годишният Дилян Муткуров от партия “Български Гласъ“, а най-възрастният – 77-годишният Иван Пенчев от коалиция „Неутрална България".
Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:
1. Водач на листата на Партия „Има такъв народ“, която се състои от шестима кандидати, е Тезджан Сабри. Той е роден през 1980 г. Той разказа за БТА, че е завършил Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“ в Разград, специалност „Биотехнологии“, а висшето си образование в Университета “Проф. д-р Асен Златаров”, специалност „Индустриален мениджмънт“. От 2011 г. живее във Великобритания, където има ресторантьорски бизнес. Учредител и директор е на българското неделно училище „Българче“, което има пет филиала във Великобритания.
2. Водач на листата на Партия „Глас народен“, която се състои от трима кандидати, е Михаил Русинов. 
3. Водач на листата на Коалиция „Синя България“ (партия „Консервативно обединение на десницата (КОД)“, партия „Български демократически форум“, партия „Движение демократично действие – ДЗ“, партия „Национално движение за стабилност и възход (НДСВ)“, партия „Движение България на гражданите“, партия „Партия консервативна България“, партия „Радикал-демократическа партия в България“), която се състои от петима кандидати, е Йосиф Новаков. Той е роден на 11 ноември 1959 г. Завършил е Математическата гимназия в град Русе, а след това медицина във ВМИ – Плевен. Има специализации по вътрешни болести и ендоскопии в Медицинска академия – София, по информация на отдела "Справочна" на БТА.
4.  Водач на листата на Коалиция „Ние гражданите“ (партия „Българска пролет“, партия „КОЙ – компетентност, отговорност и истина“, партия „Българска работническо-селска партия“), е Кирил Гумнеров. Той е роден е през 1969 г. Завършил е средното си образование във Френската езикова гимназия – Враца, а след това висше образование в Икономически университет – Варна. Бил е три пъти общински съветник в Ловеч (2007 – 2009, 2015 – 2019, 2019 – 2023 г). Народен представител от парламентарната група на „Атака“ в 41-вото Народно събрание (2009 – 2013г.), според справка в сайта на Народното събрание.
6. Водач на листата на Партия „Български гласъ“, която има четирима кандидати, е Васил Петров. Той е роден на 26 януари 1964 година в Русе. Той разказа, че от 1984 г. живее в Разград. Завършил е Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков". Почти целият му трудов стаж е в сферата на железопътната инфраструктура. Работи като техник в жп гарата в Разград.
7. Водач на листата на „Коалиция на розата“ (партия „Българска социалдемокрация – Евролевица“, партия „Обединен блок на труда български лейбъристи“, партия „Родолюбие 2000“), която има четирима кандидати, е Николай Минков.
8. Водач на листата на Коалиция „Център“ (партия „Свобода“, партия „Българска земеделска партия“), която има шестима кандидати, е Диян Димов. Той е строителен предприемач. Роден е през 1982 г. в Разград. Получава средното си образование в ГПЧЕ "Екзарх Йосиф" специалност "Чужди езици - немски и френски". Завършва Варненски свободен университет, специалност "Архитектура". Занимава се със строителство, според информация от сайта на политическото движение.
9. Водач на листата на Коалиция „Солидарна България“ (партия „Изправи се, България“, партия „Българската левица“, партия „Обединена социалдемокрация“), която се състои от трима кандидати, е Симеон Изворов. Той е на 56 години. Изворов каза за БТА, че е завършил висшето си образование в Стопанската академия в Свищов през 1993 г. , специалност „Финанси“. Притежава следдипломни квалификации по „Здравен мениджмънт“, „Управление и мониторинг на проекти“, „Социално и застрахователно дело“ и „Финансово-счетоводни експертизи“. Работил е в община Разград в отдел „Финанси и местни данъци и такси“, в териториална-данъчна администрация – Разград, в Областна администрация Разград като директор на отдел „Регионално развитие и управление“. Бил е директор на „Агенцията за държавни вземания“ – Разград. Работи като финансист в Районна здравноосигурителна каса, вещо лице е при Окръжен съд в Разград – финансово счетоводни експертизи. Участвал е и в авторския колектив на първия План за регионално развитие на Област Разград. Изворов е участник и лектор в първия международен икономически форум в София, има множество статии и анализи в български печатни издания по микро- и макроикономика, финансови пазари и анализи.
10. Водач на листата на Партия „Единение“, която се състои от трима кандидати, е Красимир Кутев.
11. Водач на листата на Партия „Българско национално обединение“, която се състои от трима кандидати за народни представители, е Миню Стайков. Той е роден през 1961 г. в Карнобат. Работил е като електротехник, заснемал е сватбени тържества. В края на 80-те години на 20-и век Миню Стайков започва да се занимава с търговия с вносен алкохол. Собственик е на много фирми, които се налагат като едни от най-големите производители на твърд алкохол и на вина в България, като най-известните са "СИС Индустрийс" ООД, "Винпром Карнобат" ООД и други и притежава около 26 000 дка лозя. Фирмата му "Топаз мел“ обхваща зърнения бизнес на Миню Стайков, основан през 2008 г. Стайков притежава мелничен комплекс в Карнобат, към който се отглежда зърно на 43 000 дка собствени земеделски земи, по информация на отдел "Справочна" на БТА.
12. Водач на листата на Партия „Възраждане“, която се състои от шестима кандидати, е Ивайло Хъневски. Роден е в Разград. Завършил е средното си образование в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, а висшето си образование във Висшето военноморско училище „Н. Й.Вапцаров“ във Варна със специалност „Корабоводене“ за търговския флот”. Професионалната си кариера е започнал през 2012 г. като кадет в международна компания. От 2015 г. е вахтен помощник-капитан“, а през 2019 придобива правоспособност „старши помощник капитан“, сочи справка в сайта на партия „Възраждане“.
13. Водач на листата на Партия „Морал, единство, чест“, която се състои от трима кандидати, е Камелия Кръстева. 
14. Водач на листата на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ (партия „Продължаваме промяната“, партия ВОЛТ, партия „Демократи за силна България“, партия „Движение „Да, България!“), която се състои от осем кандидат, е Антоанета Цонева. Тя е народен представител от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ в 49-ото Народно събрание от 18 МИР Разград. Депутат от парламентарната група на „Демократична България“ в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание. Цонева е израснала в Разград, завършила е математическата гимназия в града. Има специалност „Българска филология“ в Софийския университет. Завършила е Българското училище за политика и има обучителни курсове в САЩ и Холандия в областта на развитие на гражданския сектор и медиите. В 46-ия и 47-ия парламент е председател на Комисията по политиките за българите извън страната и член на Комисията по култура и медии. В рамките на 49-ия парламент Цонева изигра ключова роля в създаването на Съвета по координация на политиките за българите в чужбина, който ще действа като механизъм за сътрудничество и консултация при създаването, провеждането, мониторинга и оценката на държавната политика по отношение на българските общности и техните организации извън страната, по информация на пресцентъра на партията.
15. Водач на листата на Партия „Народна партия „Истината и само истината" ,която се състои от четирима кандидати, е Иван Маринов. Бил е координатор на партията „Народна партия „Истината и само истината“ за област Разград. Бил е и кандидат за депутат в парламентарните избори на 2 октомври 2022 г. в листата на партията в Русенско, по информация на отдел "Справочна" на БТА.
16. Водач на листата на Партия „Български възход“, която се състои от двама кандидати, е Симона Христова. Родена е на 30 август 1989 г. Била е кандидат за общински съветник от партия „Български възход“ на местните избори през 2023 г. в София, по информация на отдел "Справочна" на БТА.
17. Водач на листата на Коалиция „Граждански блок“ (партия „Български демократичен съюз „Радикали“, партия „Партия на българските жени“), която се състои от трима кандидати, е Танер Илияз.
18. Водач на листата на Партия „Общество за нова България“,която се състои от двама кандидати, е Йоана Колева. 
19. Водач на листата на Коалиция „Левицата!“ (партия „АБВ (Алтернатива за българско възраждане)“, партия „Движение 21“, партия „Зелена партия“, партия „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, партия „Национално движение за спасение на отечеството“, партия „Политическо движение социалдемократи“), която се състои от петима кандидати, е Милен Христов. Той каза за БТА, че е роден в Кубрат през 1976 г. Завършил е право, работи както адвокат. Преди това е бил в системата на МВР.
20. Водач на листата на „Партия на Зелените“, която се състои от двама кандидати, е Борислав Даскалов. Той е предприемач. Завършил е Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" в Долна Митрополия и дълги години е работил на летището в Добрич. Владее английски и руски език, по информация на партията. 
21. Водач на листата на Партия „Ние идваме“, която се състои от един кандидат, е Зорница Дикова – Ранева. Тя е на 47 години от Русе. Тя каза за БТА, че по професия е електроинженер. Завършила е Русенския университет „Ангел Кънчев“ през 2001 г., със специалност „Автоматизация на производството“.  Говори френски, италиански, испански и английски език. Работи в сферата на строителството във фирма за строителен надзор. Основател е на ПП „Ние идваме“ през 2008 г., член на УС на ПП „Ние идваме“.
22. Водач на листата на Коалиция ГЕРБ – СДС (партия ГЕРБ, партия СДС), която се състои от осем кандидати, е Делян Добрев. Той е от Хасково. Политик от ГЕРБ, икономист, Министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов. Депутат в 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 и 49 НС. Председател е на Комисията по енергетика, член на Комисията по бюджет и финанси в 49-то НС. Владее английски език, съобщиха от партията. 
23. Водач на листата на Партия „Български национален съюз „Нова демокрация“, която се състои от четирима кандидати, е Наум Наумов.
24. Водач на листата на Коалиция „БСП за България“ (партия „Българска социалистическа партия“, партия „Политически клуб „Екогласност“, партия „Политически клуб „Тракия), която се състои от осем кандидати, е Симеон Славчев. Той е роден през 1978 г. Корените и детството му са свързани с Разград и е силно мотивиран да положи всички усилия за благото и развитието на региона. Има над 17 години управленски опит като мениджър и ръководител на екипи и мащабни проекти в различни сфери.  От 2015 до 2019 г. е общински съветник и член на председателския съвет в Столичния общински съвет. Бил е заместник-председател на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране, член на Постоянната комисия по транспорт и туризъм и на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика. Има висше инженерно образование с магистратура по „Индустриален мениджмънт“ в Техническия университет в София, завършил е и Академията за социална политика към Института за социална интеграция. Има допълнителна квалификация по „Управленски умения“ и е специализирал „Политически мениджмънт“ в Българското училище за политика към Нов български университет, по информация от пресцентъра на формацията. Председател е на ПП МИР, която е част от Коалиция “БСП за България”.
25. Водач на листата на Партия „Величие“, която се състои от четирима кандидати, е Калин Тухлов. 
26. Водач на листата на Партия „ВМРО – Българско национално движение“, която се състои от осем кандидати, е Младен Аспарухов. Той е роден през 1966 г. в Разград. Завършил е ВНВУ" Васил Левски" във Велико Търново през 1989 г. профил танкови войски. Преминал е през различни длъжности. Член е на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва от 2003 г. През 2022 г. е избран за председател на областната регионална организация, по информация на Съюза.
27. Водач на листата на Партия „Пряка демокрация“, която се състои от двама кандидати, е Георги Тодоров. Роден е през 1969 г. Завършил е медицинския факултет на Медицинския университет във Варна. Има специализация по „Клинична лаборатория“ в Медицинския университет в Плевен. Магистър е и по здравен мениджмънт от Икономическия университет във Варна. Той е идеен проектант, консултант по създаването и пръв завеждащ на Отделението по инфекциозни болести и СПИН на Централната регионална болница – Кейп Кост, Гана. Управител и лекар на лаборатория „Медикал Инвест – МДЛ Прима Лаб Русе“, председател е на УС на сдружение „Буллаб“, представител е за България в Евролаб и в Европейската комисия. Член е на Контролната комисия на Българския лекарски съюз.
28. Водач на листата на Партия „Движение за права и свободи“, която се състои от осем кандидати, е Джевдет Чакъров. Той е роден през 1960 г. в Асеновград. Завършил е Медицинския университет в Пловдив, специалност "Обща хирургия". През май 2015 г. придобива научна степен "доктор по медицина" след публична защита на дисертационен труд по обща хирургия. Джевдет Чакъров става член на ДПС още при създаването на партията на 4 януари 1990 г. Бил е депутат от 39-ото Народно събрание досега и е бивш министър на околната среда и водите в правителството на Тройната коалиция. През 1996 г. е избран за член на Централното оперативно бюро. От май 2005 г. до 2019 г. е вицепрезидент и член на Бюрото на Либералния интернационал, като е избиран на тези постове девет мандата последователно без прекъсване. Работи в региона на Югоизточна Европа и Централна Азия, по информация на сайта на партията.
29. Водач на листата на Партия „Зелено движение“, която се състои от трима кандидати, е Ивайло Стоименов. Той е на 44 г. Родът му по майчина линия е от Разград. Съучредител е на Зелено движение през 2008, член на Националния съвет. Има дълъг стаж в медиите и неправителствения сектор. Основател на Младежката организация на Дружеството за ООН в България и първи български младежки делегат в ООН през 2007. Завършил е „Връзки с обществеността“ в СУ "Св. Климент Охридски" и Публична реч в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Възпитаник на Националната гимназия за древни езици и култури, по информация от пресцентъра на партията.
30. Водач на листата на Партия „За Велика България“, която се състои от двама кандидати, е Кремена Николова.
31. Водач на листата на Партия „Български съюз за директна демокрация“, която се състои от двама кандидати, е Тони Баждаров. Роден е през 1967 г. във Враца. Завършил е езиковата гимназия "Бертолд Брехт" в Пазарджик и Технически университет -София със специалност инженер по електроника и автоматика. Общински съветник в Пазарджик (2003-2007). Развива собствен бизнес от 1991 г. основно в областта на производството на дървени детски играчки и пелети за огрев - изцяло за международен пазар, по информация на отдел "Справочна" на БТА.
32. Водач на Коалиция „Неутрална България“ (партия „Комунистическа партия на България“, партия „Българска комунистическа партия“, партия „Партия на българските комунисти“, партия „Русофили за възраждане на отечеството“),  която се състои от двама кандидати, е Иван Пенчев.
Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.