Предизборната кампания на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ще се основава само на фактите и постигнатото досега, каза на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Разград Антоанета Цонева, водач за втори път на листата на коалицията в Разград. Тя направи кратък отчет за работата си като народен представител от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ от 18 МИР Разград. 
Като основни приоритети в рамките на 49-ото Народно събрание като депутат от Разград, заедно с екипа от общински съветници от коалицията в Общинския съвет в Разград, тя открои активната работа за решаване на проблема със замърсяването на въздуха в града и региона и замърсяването на река Бели Лом. Тя припомни, че във връзка с тези теми бяха проведени две извънредни сесии, на които присъства министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, заедно с част от екипа си. По повод пречиствателната станция в Разград, Цонева отбеляза, че в държавния бюджет са отделени средства за проектиране на реконструкцията на съоръжението. Според нея това е важна стъпка към разрешаване на проблема, който отлежава дълго, тъй като пречиствателната станция е силно амортизирана и често се поврежда. 
Цонева посочи, че още от първия си ден работи за развитието и финансовото подсигуряване на филхармонията в Разград. Сред приоритетите в работата си открои също наболялата тема с високите цени на водата в Разград, както и консолидацията на ВиК сектора, със сливане на двете ВиК Асоциации и двата ВиК оператора в област Разград. Тя отбеляза още, че с активното ѝ съдействие като депутат музикалният дом „Екатерина и Димитър Бъчварови“ получи дългоочакваната подкрепа в Министерството на културата, за да може да се извърши обновяването на сградата на стойност около 170 хиляди лева.
Антоанета Цонева каза още, че благодарение на ПП-ДБ за първи път българските общини получават рекордно финансиране за инфраструктура през Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Тя изтъкна и някои постижение на ПП-ДБ в социалната сфера, които имат пряко отражение в цялата страна.
Антоанета Цонева призова гласоподавателите за доверие, а опонентите си по време на кампанията да говорят с факти и чистота на данните. В пресконференцията участваха и част от кандидатите за депутати от листата на ПП – ДБ в Разград Митко Ханчев, Евгени Енчев и Диана Нейкова.