В Кърджали официално бяха открити два нови пункта на детската млечна кухня в града, с което пунктовете стават общо три. Те са в най-големия квартал на родопския град – „Възрожденци“, откъдето са почти половината от ползвателите на предоставяната от община Кърджали социална услуга. Досега млечна кухня имаше само в центъра на Кърджали.
„Мисля, че с откриването на два пункта за млечна кухня на най-възловите места във „Възрожденци“ спазваме едно обещание и полагаме основите детска млечна кухня да се разшири. Да бъдем максимално в полза на младите семейства, най-вече на майките, с цел достъпност, улеснение и все повече млади семейства да могат да се възползват от тази услуга“, каза пред присъстващите кметът Ерол Мюмюн. 
Той допълни, че над 100 са децата от кв.“Възрожденци“, които се хранят от кухнята, на фона на близо 250 записани малчугани до 3-годишна възраст. Той подчерта също улеснението и социалния ефект върху семействата с малки деца, чрез символичната цена от 2 лв. за три храни – супа, основно и десерт.
Разкриването на двата пункта в кърджалийския квартал ще спести на родителите и ежедневните няколко километра до центъра на града, за да вземат храната на децата си.
„Предимството е, че не ни се налага да пътуваме и много по-лесно си взимаме храната, което не разваля режима на децата за сън“, смята Нели Койнарчева, майка на две близначки.
А според друга майка - Мелек Мехмед, детската млечна кухня им спестява пазаруването с  немирните малчугани и времето за приготвяне на храната, което майките могат да насочат към занимания с рожбите.