Сутринта на 11-ти май 2024 г. (събота) Лечебни заведения „Медика“ с помощта на благодарни пациенти ще създадат първата в Русе розова Градинка с посвещения. Инициативата цели да даде възможност на обществото да засвидетелства своята признателност към лекарите, медицинските сестри и останалите здравни специалисти, които със своите знания, умения и съпричастност лекуват и спасяват човешки животи.

Често хората показват своята признателност и топли чувства като подаряват цветя. Те са традиционен дар и съпътстват целия ни живот. Съпроводени с мили думи, те стават още по-специални. Изборът на ръководството на „Медика“ да бъдат засадени рози не е случаен. Той е продиктуван от символиката, която това цвете носи. Освен, че розата е емблема на България, тя се асоциира с любов, красота и здраве, а любовта е чувство, без което медиците не биха могли да бъдат успешни и да понесат болката, с която се срещат всеки ден.

Мястото, избрано за начинанието е до обновения парк пред сградата на „Медика“ с адрес гр. Русе, ж.к. „Здравец-Изток“, ул. „Рига“ №35. Засаждането на розите ще се извърши от 10:00 до 11:30 ч. като цветята и табелките, върху които желаещите ще оставят своите послания с признателност, ще бъдат осигурени от болницата. Всеки, който желае да се включи в инициативата е добре дошъл!