Министерският съвет ще проведе заседание от 14:00 ч. днес, съобщиха от правителствената пресслужба. В предварителния дневен ред е проект на решение за приемане на Национален план за действие по заетостта през 2024 г. 
На заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество на 24 април социалните партньори изразиха подкрепа при обсъждането на проекта на Решение на Министерския съвет за приемане на Национален план за действие по заетостта през 2024 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. 
Очаква се правителството да разгледа проект на решение за освобождаване и за назначаване на областни управители, както и проект на решение за приемане на програма "Иновативен модел за грижи в общността за хора с хронични заболявания и трайни увреждания 2024". 
Предварителният дневен ред включва също проект на решение на постановление за одобряване на допълнителни трансфери за 2024 г. и проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на правосъдието за тази година. 
Предвижда се Министерският съвет да разгледа проекторешение за одобряване позицията на България за участие в заседанието на Съвета по образование, младеж, култура и спорт на Европейския съюз, което ще се проведе на 13 и 14 май 2024 г. в Брюксел. Очаква се правителството да разгледа доклад за одобряване позицията на България за участие в заседанието на Съвета на Европейския съюз по икономическите и финансови въпроси (ЕКОФИН), което ще се проведе на 14 май тази година в Брюксел. 
В предварителния дневен ред е още доклад за одобряване на резултатите от участието на България в неформалното заседание на министрите, отговарящи за защита на потребителите, проведено на 19 април тази година в Брюксел. Очаква се служебният кабинет да разгледа и проект на постановление за приемане на програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2024 г.