Футболистите на „Дунав“ записаха вчера първа тренировка след празничните дни.  
„Все пак имаме три момчета /Георги Вълчев, Георги Иванов, Галин Минков/, които трябваше да се съберат със семействата си на на Гергьовден. Предпочетохме да дадем почивка на целия отбор“, обясни за „Утро“ старши треньорът Мартин Ковачев.
Той определи загубата в предишния кръг срещу „Струмска слава“ в Радомир с 0:2 като „несправедлива“.
„Имахме сериозни проблеми преди мача. Луис Пахама и Галин Минков бяха с контузии. Заведохме ги на преглед в София, където ни препоръчаха да не рискуваме и да не играят срещу „Струмска слава“. Миро Будинов беше наказан, а Денислав Минчев имаше семейни неприятности с болен роднина и психически не беше готов за такъв важен мач. На практика бяхме без нападател, затова юношата Никола Тотев започна като титуляр. В Радомир владеехме топката и контролирахме мача, но ни вкараха два глупави гола на контраатаки. При 0:1 тръгнахме да изравняваме. В последната минута имаше корнер за нас. Вместо да извлечем нещо от тази ситуация, ни хванаха на нова контра“, разясни старши треньорът.
Според него Пахама може би ще бъде готов за следващия мач, но положението на Минков оставало сложно. На всичко отгоре Будинов бил с настинка и сериозна кашлица.
„Може би той ще пропусне и този двубой“, каза старши треньорът.   
До края на първенството пред „Дунав“ се задават три тежки мача. На 12 май отборът ще бъде домакин на „Монтана“, чийто тим ще се бори да последно, за да измести „Марек“ от третото място и да се класира за бараж. Следва гостуване на „Черноморец“ /Балчик/, който пък все още има някакви минимални шансове да остане в лигата. Финалният мач от шампионата ще е на 24 май в Русе срещу „Литекс“.  
Класиране
1. „Спартак“ /Вн/     63
2. „Септември“     59
---------------
3. „Марек“         54
---------------
4. „Монтана“         53
5. „Добруджа“     50
6. „Янтра“         45
7. „Литекс“         44
8. „Струмска слава“     44
9. „Лудогорец II“     43
10. „ДУНАВ“         42
11. „Спартак“ /Пл/     42
12. ЦСКА 1948 II     41
13. „Беласица“     37
14. „Черноморец“ /Бс/     37
----------------
15. „Спортист“     36
16. „Черноморец“ /Бч/     30
17. „Марица“         30
18. „Бдин“         19