„Заключена душа“ е озаглавен поредният камерен концерт, който Русенската опера организира на 10 май, петък, от 19 часа във фоайето на оперния театър. Концертът е специален и е посветен на 110-годишнината от рождението на великия оперен бас Борис Христов. На сцената ще излезе Пламен Бейков, но не като директор на операта, а като изключителен бас, под акомпанимента на пианото на Божена Петрова.
Ценителите на камерното изкуство ще имат възможността да се насладят на елегантна поредица от любимите на един от най-значимите оперни изпълнители на ХХ век български песни, някои от които той успява да изпълни и запише, а други - подготвяни от самия него за бъдещи нереализирани звукозаписни и концертни програми.
В нежно чувствено съчетание с обичаните от Борис Христов песни на композитора-изгнаник Александър Гречанинов, програмата разкрива онези страсти и вълнения, които рисуват образа на певеца и артиста, самият той също, против своята воля, останал задълго далеч от родината, откъснат от хората, които обича.
В програмата русенци ще имат възможността да се насладят на песни от Панчо Владигеров, Петър Динев, Любомир Пипков, Цанко Цанков, И. Болгар и Александър Гречанинов.