Художествената галерия ще бъде домакин на 14 май, вторник“ на представянето на сборника разкази „Куфарът“ на Анна Димитрова. Водещ ще бъде Габриела Стефанова, а за автора и книгата ще говорят още редакторът Нели Пигулева, рецензентът Крум Гергицов и управителят на издателство „Авангард принт“ Светлозар Гиндянов. Текстове от сборника ще прочете актрисата Ясена Господинова.
„Доверителни, експресивни, оцветени с разноцветните поетични енергии, които бликат в лиричната душа на Анна Димитрова, нейните белетристични откровения добавят към познатото за четящата публика лице на автор на поезия и нов щрих - дарбата на разказвача. В новата си книга тя по различен (но и сходен със стиховете й) начин изпява носталгията си по пълното с аромати и мечти детство, търсенето на Аз-а, преклонението пред величието на природата, неутолимата страст към пътешествия“, казва за книгата Нели Пигулева.
„Анна Димитрова умело изгражда портрета на този млад човек, в който се съчетават толкова много качества - любопитство към света, действеност и жизненост, доброта, предано приятелство. За него тя изрича знаменателно определение: „Хорацио беше усърдна пчеличка, която обикаля от цвят на цвят и събира обич и приятелства“, допълва Крум Гергицов.