Девет ученици от 10 клас на Средното училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ в Русе представиха 23 личности от епохата на Българското средновековие в топонимията на града. Историческото изследване, проведено под ръководството на учителя им по история и цивилизация Николай Чакъров, обхваща наименованията на 20 улици, 4 площада, 15 жилищни блока, 2 кораба, училище, църква и читалище.
Това е седмото поред проучване, като презентациите на учениците предстои да бъдат издадени в книжка. Изследването е посветено на празника на Русе - 6 май. Любопитен факт е, че най-често срещаните имена от периода на Средновековието в топонимията на града ни са тези на хан Аспарух и цар Калоян.
На представянето присъстваха ученици от всички гимназиални класове, учители, както и директорът на Дойче шуле Искра Иванова. Специален гост беше областният управител Драгомир Драганов, който заяви, че високо оценява труда на всички участници в изследователската работа и ги поздравява за вложените усилия за популяризирането на богатото историческо минало на страната и на Русе.