Над 200 са именниците на Гергьовден в община Павел баня, съобщи за БТА кметът Иса Бесоолу.
Името Георги носят 181 мъже, а Гергана - 44 жени. "На всички именници желая да носите с гордост имената си и нека добро спохожда дните ви", каза той. 
Най-възрастният именник е на 85 години и е от село Габарево, а най-малкият е на 9 месеца и е от град Павел баня. Общо 52-ма от празнуващите мъже живеят в града, а останалите - в другите населени места. Най-възрастната дама, която днес празнува своя имен ден, е на 84 години, а най-малката е 6-годишна от село Осетеново. Четиринайсет от дамите, носещи името Гергана, живеят в Павел баня, допълни кметът. 
Иса Бесоолу честити на всички празнуващи Гергьовден и Деня на храбростта и празник на Българската армия. Той поздрави военнослужещите, ветераните от войните, както и всички жители на общината. "Нека свети Георги Победоносец да пази и закриля всички български мъже и жени, избрали да се посветят на отговорната мисия да защитават Родината ни и да пазят мира, дори извън пределите на страната. Нека светецът вдъхва смелост, храброст и увереност на всеки от вас в начинанията му", посочи Бесоолу и пожела да има здраве, берекет и сполука във всеки дом.