Празникът на град Тервел е на 6 май - Гергьовден. Той ще бъде отбелязан за 14 път, казаха за БТА от местната администрация.
В началото на деня ще бъде отслужена света литургия, като ще бъдат благословени и курбани, които са дарени а жителите и гостите на Тервел от кмета инженер Симеон Симеонов и почетния гражданин на Тервел Мариян Колев, посочиха още от Общината.
Кулинарното изложение „Пролетни празници в Тервелско“ с алея на занаятите и изкуствата ще започне в 9:30 на площад "Кан Тервел". Участие в него ще вземат самодейните състави при читалищата и пенсионерските клубове, както и местни творци и занаятчии.
Всички деца до 10 години са поканени да участват в борба за „Най-здраво великденско яйце в Тервел“. В надпреварата могат да участват само писани кокоши яйца.
Изложение на ретро автомобили ще започне в 11:00 часа на площада пред Общината. То ще бъде приветствано от кмета инж. Симеон Симеонов. Ретро парадът е организиран съвместно с клуб „Толбухин“ от Добрич с председател Петър Георгиев. В него ще участват и местни любители на ретро автомобили. Празничната програма ще завърши с концерт на певицата Нели Петкова.
В деня на Тервел жителите и гостите ще могат да посетят и музейната експозиция.