Троянския ставропигален манастир „Успение Богородично“ събра десетки богомолци, дошли да чуят сутрешната литургия и да се поклонят пред иконата на Света Богородица Троеручица, покровителка на храма.  
Сутрешната Василиева литургия в обителта беше отслужена от архимандрит Стефан, наместник на игумена на манастира. В своята проповед той говори за смисъла на Велики четвъртък и събитията, които предстои да съпреживеем в дните преди Възкресението. Велики четвъртък е денят от Страстната седмица, който е най-натоварен със събития, символически възпоменания и богослужения, каза отец Стефан.
Той отправи призив за любов, разбирателство, повече търпение, братолюбие, взаимност и грижа. „Защото жертвата на нашия Господ Исус Христос, неговата смърт и възкресение ни учат именно на това – че няма по-голяма любов от тази да положиш душата си за душите на своите приятели“, добави отецът.
Вечерната литургия в манастира ще припомни на богомолците за Христовите страдания, с четения на откъси от 12-те Евангелия, проследяващи хронологически Христовите спасителни страдания, смъртта и погребението Му.
„Да бъде честит настъпващият Възкресен ден и Божията милост и всеопрощаваща любов да изпълват домовете и сърцата на всички“, пожела архимандрит Стефан.
Служители на обителта от рано боядисват 1500 яйца, които ще бъдат раздадени на миряните на Великден.