Великден е празник на празниците, Възкресение Христово, с което се осмисля един човешки живот на земята. Затова и апостол Павел казва: „Ако пък Христос не е възкръснал, то празна е нашата проповед, празна е и вашата вяра.“ Сиреч това е вяра за живот вече, каза за БТА архиерейският наместник за Разградската духовна околия ст. иконом Георги Георгиев. Той посочи, че посланията, които поднася към всички християни в тези нелеки, трудни времена, в които живеем, е да прегърнат красотата на любовта, защото Господ Бог е бог на любов, бог на вечността. 
Отец Георги отслужи днес маслосвет и литургия в храма „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в Разград. Десетки миряни се събраха за службата на Велики четвъртък.
Той посочи, че довечера ще бъдат четени така наречените Дванадесет евангелия, които разказват за Христовите страдания по време на земния му път. „Те се четат, защото е добре християните да знаят словото божие, цялата спасителна мисия, която Христос върши на тази Земя“, посочи отец Георги. Той добави, че канонът ще бъде спазен и на Разпети петък ще се състои обиколката на храма. Архиерейският наместник пожела на всички здраве и добро в техните семейства.
Във втория ден на Великденските празници Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум ще гостува в Разград, за да отслужи света литургия в храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец”, каза още архиерейският наместник.