Възпитаник на Техническия университет във Варна от Австралия посети своята Алма Матер 35 години след завършането си, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение. 
Камал Карунаратна е завършил специалността „Изчислителна техника“ в универститета през 1989 година. Неговата съпруга е възпитаник на друго варненско висше училище – Медицинския университет. Двамата са се запознали като студенти във Варна преди 35 години, след което той продължава обучението си в Лондон, а след няколко години създават семейство и се установяват в Австралия.
Семейството се срещна с ректора на Техническия университет проф. д-р Драгомир Пламенов и в.и.д. ръководител на катедра „Софтуерни и интернет технологии“ ас. д-р Доника Стоянова. Те споделиха, че и до днес изпитват най-топли чувства към България и към Варна и посещението им е особено вълнуващо, защото им припомня емоционални моменти от годините, в които са били студенти, допълват от висшето учебно заведения.
Камал Карунаратна, който в момента е главен архитект на глобалната платформа за данни Birkbeck, сподели, че има завършени четири висши образования, но знанията и уменията, които е придобил по време на обучението си в Технически университет – Варна, винаги са му помагали в кариерата и са на едно ниво с обучението в университета в Лондон.