Парламентът удължи срока на нулевата ставка за хляба и брашното до 31 декември тази година. Промяната в Закона за данък върху добавената стойност беше приета в заключителните разпоредби от измененията в Закона за хазарта. 
Срокът на нулева ставка за хляба и брашното изтичаше на 30 юни тази година.
До 31 декември 2024 г. включително, данъчната основа, посочена в данъчния документ, издаден от производителя или вносителя за доставка на определени видове хляб може да бъде увеличена с максимална надценка в размер до 15 на сто без данъка по този закон по веригата доставки до краен потребител, приеха депутатите. По предложение на Десислава Танева беше уточнено в закона, че мярката за ограничаване на надценката се отнася за бял хляб, хляб „Добруджа“ и типов хляб.  
Разпоредбите в Закона за ДДС бяха предложени от председателя на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев (ДПС). Удължената ставка и таванът върху надценката влизат в сила от 1 юли 2024 г., решиха депутатите. Цонев обясни, че са дали задание на Министерството на икономиката и на Министерството на финансите за въздействието на мярката по отношение на надценката и ако не е ефективна и не води до понижение на цената на хляба, в новия парламент ще я променят.