Народният представител от Хасково в три поредни Народни събрания, последното от които 49-ото НС, Георги Георгиев ще бъде водач на листата за народни представители на партия „Възраждане“ в Кърджали. Това обявиха на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в родопския град от местната партийна структура.
Георгиев е на 45 години, инженер химик по образование. Той и на предходни избори е водил партийната листа в Кърджали и в Хасково, каза Анета Георгиева, председател на местената структура.
Тя допълни, че кандидатите на „Възраждане“ в 9 Многомандатен избирателен район – Кърджали са седем, като на четвърто място е Мустафа Вели.„Той е член на структурата на партията и с кандидатурата му искаме да покажем, че не делим хората на етнос и религия“, обясни Анета Георгиева и допълни, че в региона партията има много привърженици мюсюлмани, които няма смелостта да се афишират.
Как е приел поканата да бъде част от листата, Вели коментира, че е привърженик не отсега и че винаги е имал подкрепата на „Възраждане“. Затова и се радва да е част от кандидатите и се чувства от „голямото семейство на партия „Възраждане“. Според него има с какво да помогне за добрия резултат на предстоящите предсрочни парламентарни избори, като допълни, че с какво конкретно- ще проличи по време на предизборната кампания.
Вели е предприемач в областта на строителството и работи на територията на цялата област Кърджали.
В навечерието на избори за 50-ото НС, от „Възраждане“ призоваха хората да гласуват. Като свои основни приоритети на местно ниво откроиха подобряване на резултатите спрямо предходните избори и „вкарването“ на един народен представител от Кърджалийски избирателен район.