Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира в Благоевград изказването си след днешното предсрочно отстраняване от длъжност на председателя на Народното събрание Росен Желязков, в което каза, че от партията са готови да разговарят с всички, но принципите им остават непроменени. 
На журналистически въпрос виждат ли потенциални партньори в настоящия парламент, Костадин Костадинов отговори отрицателно, но поясни, че са длъжни да разговарят с хората, които са изпратени в Народното събрание, "защото може да не харесваме депутатите, но сме длъжни да харесваме техните избиратели, защото техните избиратели могат да бъдат утре избиратели на „Възраждане“. Лидерът на партията подчерта, че могат да разговарят с всяка партия, без ДПС, с останалите политически сили разговор е възможен, но от партията имат пет условия за това.
Условията са: провеждане на референдум за запазване на българския лев, както и референдум за членството на страната в НАТО, създаване на преговорен екип за предоговаряне на условията на членството на България в Европейския съюз, спиране на военна помощ за Украйна и вдигане на санкциите срещу Руската федерация, каза още Костадинов. 
Лидерът на „Възраждане“ посети града за отворена среща със симпатизанти на партията, в която взе участие и народният представител от Благоевград Цвета Рангелова. С тази среща предстои да започнем предизборната си кампания на практика, защото нашата цел на тези избори е да превърнем „Възраждане“ в първостепенна политическа сила, каза пред журналисти Костадинов.