Претендентките за короната на Царица Роза 2024 се събраха на първата си работна среща в Община Казанлък, където се запознаха с кмета Галина Стоянова, както и с екипа, който ще работи с тях по подготовката за престижния конкурс. Тази година в него участват над 25 абитуриентки от града на розите, а една от тях ще бъде избрана за царица на града по време на спектакъл в Дома на културата "Арсенал" на 14 май. Мотото на тазгодишното издание на конкурса е „Приказката на живота“.  
Благодаря ви за смелостта, че сте тук, обърна се към момичетата Галина Стоянова. „Знам, че макар и натоварено, времето до конкурса ще бъде приятно за всички вас. Единственото, което е важно, е да покажете красотата и естественото си излъчване“, каза кметът. Тя пожела на всички участнички да завършат своето образование успешно и да отидат след това където пожелаят, но винаги да се връщат в родния си Казанлък, да мислят за него и да го обичат. Помнете, че Казанлък ви обича, посочи тя.
Заместник-кметът Сребра Касева запозна претендентките с дългогодишната история на конкурса и им пожела да бъдат уверени и спокойни и подчерта, че това не е просто конкурс за красота, а прекрасно преживяване. По време на срещата стана ясно, че тази година за участничките и за гостите на спектакъла са подготвени много изненади.