Фотографът Гаро Кешишян кани всяка седмица на творчески срещи във Варна, наречени „Благодатни четвъртъци“. Хората, които идват, са мои големи приятели, сподели домакинът. По думите му Варна е малко място за тях, защото те владеят международни сцени. За него е много интересно да посреща музиканти, защото той самият не познава нотописа. Бил е барабанист като млад в група, която свирела пет години по заведения стари шлагери и танцови мелодии, но бил „слухар“ и след това се отказал от сцената. Признава, че винаги му е било любопитно как музиката излиза от мозъка и стига до върха на пръстите. 
Всеки път срещата в четвъртък започва с представяне на биографията на госта, след което има възможност за свободен разговор с него. При последното издание гостува част от „най-музикалното семейство във Варна“, както ги нарече домакинът. Това са маестро Ганчо Ганчев, който е диригент и ръководител на Варненската Детско-юношеска опера и Варненския камерен оркестър, артистичен директор на Международния хоров конкурс „Проф. Георги Димитров“ и зам.-председател на Българския хоров съюз, съпругата му Нели Ганчева и синът му Галин Ганчев, който е концертиращ пианист.
Ганчо Ганчев посочи, че такива срещи са много интересни, защото събират съмишленици и на тях човек може да разкаже това, което в официални събития не може - какво чувства и възприема от средата, в която живее и от изкуството. В такъв формат могат да се признаят неща, които никой не е чувал, добави той. Ганчев сподели, че е родом от Дулово, където е живял волно и свободно, свирейки от шести клас на китара на младежки събирания. Сериозно започва да се занимава с музика едва на 17 години. Избира пианото, но призна, че никога не се е влюбил достатъчно в инструмента и може би това е причината като студент да се ориентира към дирижирането. Завършва Академията в Пловдив, където учи при Иван Спасов и участва в студентския симфоничен оркестър.  
Синът му Галин Ганчев е завършил своето образование във Великобритания, където заминава още на 14-годишна възраст. Негов настойник на острова е Гарет Дженкинс. Той го лансира да свири на благотворителни концерти пред местната общност. На срещата пианистът сподели някои тънкости от изпълнителската техника, на която е бил обучаван във Великобритания.
Баща и син са свирили два пъти заедно на една сцена във Варна и са гостували в Шумен с концерт, наречен „Поколения“. 
В „Благодатни четвъртъци“ гостува с изложба художествена фотография и адвокат Йордан Йорданов. Сред представените досега личности са още писателят и художник Николай Савов, писателят Пип Воланд, актьорът Галин Гинев, фотожурналистът Денислав Стойчев, художникът Веселин Начев. 
Тази вечер срещата ще бъде с дърворезбаря Николай Николов.