Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов и председателят на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев бяха избрани за ротационни заместник-председатели на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Това обяви пред журналисти служебният заместник министър-председател и председател на НСТС Людмила Петкова след днешното заседание на социалните партньори.
На заседанието бяха избрани ротационни заместник-председатели съответно от организациите на работодателите и синдикатите. За заместник-председатели на тристранния съвет за период от една година са избрани Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“, и Кирил Домусчиев, председател на КРИБ, посочи Петкова.
Тя отбеляза, че по проекта на Постановление на Министерския съвет за изменение на Наредбата за отпускане и изплащане на паричните обезщетения за безработица е била постигната подкрепа от социалните партньори, с изключение на Асоциацията на индустриалния капитал в България, които не са подкрепили проекта.
По проекта на Решение на Министерския съвет за приемане на Национален план за действие по заетостта през 2024 г. е била постигната пълна подкрепа, съобщи Петкова.