Симфониетата в Шумен ще изнесе концерт под наслов "Рамо до рамо” с ученици от Национално училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна, който ще се състои на 25 април в залата „Проф. Венета Вичева“, съобщиха от симфоничния оркестър в града. 
Оттам отбелязват, че под диригентската палка на Любомир Александров концертът ще подчертае бъдещия потенциал на българската музикална сцена. Солистите са израстващи и талантливи музиканти, доказали се в авторитетни конкурси - Божана Николова (контрабас), София Иванова (флейта), Андрю Младенов (кларинет), Елица Николова (пиано), Дара Павлова (цигулка), Станислав Николов (акордеон) и Фернандо Леон Васев (пиано).
Концертната програма включва произведения на Бетовен, Моцарт, Сен-Санс, Равел, Парашкев Хаджиев и други. 
„Възпитаниците на Варненското музикално училище имат значителен принос в света на музиката. Видни наши диригенти, композитори, певци, концертиращи артисти, музикални и балетни педагози, балетни артисти са преминали през школата. Не е изненада и фактът, че почти половината оркестранти на Симфониета - Шумен също са завършили Националното училище по изкуствата “Добри Христов”. Във вечерта на 25 април сред тях ще има и ученици, които ще допринесат за оркестровия звук“, допълват от симфоничния оркестър.  
Национално училище по изкуствата (НУИ) “Добри Христов” във Варна води началото си от 1944 г. като първият държавен музикален институт в града. През 1956 г. получава името на музикалния педагог, критик, композитор, академик Добри Христов. Днес училището предлага широка гама от специалности, включващи класически музикални инструменти, класическо пеене, балет, изобразително изкуство, български народни инструменти, народно пеене, поп и джаз пеене. НУИ „Добри Христов” активно допринася за културната сцена на Варна чрез участие в местни и международни събития, концерти и изложби, домакин е и на национални и международни конкурси, популяризиращи творчеството на български и чуждестранни композитори, припомнят от Симфониетата в Шумен.